İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından kurulan iyilik sofrasında il protokolü ve vatandaşlar bir araya geldi. Devlet – millet birlikteliğinin sergilendiği iftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açılarak dualar edildi.

İftar programına katılan herkese teşekkürlerini ileten İl Müftüsü Bekir Gerek, ramazan ayının kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı bir ay olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"20 farklı kesim insan bir arada"

"Devletimiz burada, ordumuz burada, milletimiz burada, emniyetimiz burada, şehit yakınlarımız, gazilerimiz, iş adamlarımız, öğrencilerimiz, yoksullarımız, yetimlerimiz,  engelli kardeşlerimiz, mülteci kardeşlerimiz kısaca şehrimizin tüm katmanları bugün bu iyilik soframızda iftar sevinci yaşamakta; yirmi kesim insanın bir arada olduğu iyilik soframız paylaşmanın ve kardeş olmanın en güzel örneğini sergilemektedir."

Ramazan ve infak

Müftü Gerek, her yıl toplumda bir değeri gündeme getirerek farkındalık oluşturduklarını bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ramazan ayı temasının "ramazan ve infak" olarak belirlendiğini hatırlatarak infakın en önemli anlamının insanların geçimini sağlamak için imkânlar sunmak olduğunu belirtti.

Diyanet anayasal bir kurumdur

Diyanet İşleri Başkanlığının anayasal bir kurum olduğunun altını çizen Gerek, anayasada halkın birlik ve beraberliğini temin, tesis ve pekiştirme ile din konusunda toplumu aydınlatma görevi olduğunu belirterek İl Müftülüğünün hizmetlerinden bahsetti. Müftü Gerek konuşmasını, tüm İslam âleminin yaklaşan Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek bitirdi.

Şoförler Odası Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen iftar programına; Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvvet Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, askerî ve mülki erkan, İl Müftüsü Bekir Gerek, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, yardıma muhtaç aileler ile öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan