“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Eskişehir İl Müftülüğünce “Cami Çocuk Buluşması” düzenlendi.

Hacı Ali Tınaz, Hacı Firdevs ve İbrahim Rukiye Demirel camilerinde düzenlenen ve Müftülüğe bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören çocukların katıldığı programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, “Değerlerimizi emanet edeceğimiz en önemli varlığımız çocuklarımızdır. Çocuklarımız Allah, Peygamber, Kur'an-ı Kerim ve vatan sevgisiyle yetişsin istiyoruz”. dedi.

“Camilerin Allah’a en sevimli mekânlar olduğunu” belirten Müftü Gerek, şöyle konuştu:

- Camiler bir taraftan mektep, bir taraftan devlet, diğer taraftan hürriyettir

“Camiler birlikte ibadet yaptığımız, ilmi ve manevi değerleri öğrendiğimiz yerlerdir. Camiler bir taraftan mektep, bir taraftan devlet, diğer taraftan hürriyettir. Bu noktada geleceğimizin teminatı çocuklarımızla, hürriyetimizin teminatı camilerimizde düzenlenen bu buluşma büyük bir önem arz etmektedir.”

“Hz. Peygamber’in Medine’de ilk iş olarak Mescid-i Nebevi’yi inşa ettiğini ve bu Mescidi hayatın merkezi kılarak genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk herkesin Hz. Peygamber arkasında saf tuttuğunu” hatırlatan Gerek, “Hz. Peygamber’in kadın ve çocukların cemaate katılmalarına ayrı bir önem verdiğini” vurgulayarak, “ağlayan bir çocuk için namazı kısa tuttuğunu” söyledi.

Camilerin modern dünyada bu fonksiyonunu kaybettiğine dikkati çeken Müftü Gerek, şöyle devam etti:

“Camileri yeniden hayatımızın merkezine almalıyız. Genç-yaşlı, kadın-erkek, çocuk hep birlikte ailece camide buluşup gönüllerimizi kaynaştırabilirsek, herkesle barışık hale gelebilirsek, yan yana olup yardımlaşabilirsek, ilim ve hikmetle, sevgi ve muhabbetle gönlümüzü doldurabilirsek, şehitlerimizin kanlarıyla bize emanet ettiği bu cennet vatanda kıyamete kadar milletimiz yaşamaya devam edecektir.”

Programda çocuklar Kur’an-ı Kerim okudular, ilahiler seslendirip şiirler ve dualar okudular.

Programa İl Müftüsü Bekir Gerek, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” ziyaretleri

Öte yandan Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek ve beraberindeki heyet, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, “Din görevlilerimiz, aydınlatıcı ve bütünleştirici görev anlayışıyla halkımızı dini konularda bilgilendirirken, birçok sosyal sorunlara çözüm aramış ve toplum hayatında önemli görevler üstlenmişlerdir.” dedi.

Heyet ayrıca emekli din görevlilerini de evlerinde ziyaret ederek yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretlerde İl müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler ve Kur’an kursu öğreticileri ile cami görevlilerinden birer temsilci de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan