Ömür Camii ibadete açıldı

Odunpazarı İlçe Müftülüğünce inşa edilen Ömür Camii ibadete açıldı.

Caminin açılışı amacıyla düzenlenen törene Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Soykan, camilerin hayatın merkezi olması gerektiğine işaret ederek camilerin bünyesinde kadın, çocuk, genç ve engelliler olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin istifade edebileceği mekânlar olması gerektiğini belirtti.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise Haziran 2015’te temeli atılan caminin hayırsever vatandaşlar tarafından arsası satın alınarak cami derneğine bağışlandığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde müftülüklerce cemaatten toplanan yardımlarla inşaatının tamamlandığını söyledi.

Müftü Gerek şöyle devam etti:

“Camimizde 2 bin kişi kapalı alanda aynı anda namaz kılabilecek. Camimiz bu mahallenin yaşam merkezi olacak. 500 kişilik konferans salonunu bünyesinde bulunduran camimizde çocuk ve kadınlar için Kur’an kursları açılacak, gençlere yönelik faaliyetler yapılacak. Kısacası camimiz şehrimizin en nadide camilerinden biri olacak.”

Protokol konuşmalarının ardından Ömür Camii dualarla açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan