Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ahmet Belada, Eskişehir'de gençlerle buluştu.

Eskişehir İl Müftülüğünce düzenlenen programda gençlere seslenen Belada, "Allah'ın ve Resulü'nün memnun olacağı işler yapmalısınız. Bizden istenen budur." dedi 

Belada, "Kur'an'ı ve sünneti anlamaya ihtiyacımız var. Kur'an'ı ve sünneti anlamada uzman insanlardan istifade edelim. Sizler İslam'ı doğru anlayıp, doğru yaşayıp, doğru anlatacak insanlar olacağınız için yapacağınız işleri nasıl yapmanız gerektiğini lütfen İslam'ı ve Kur'an'ı anlamanıza yardımcı olacak sahih kaynaklardan öğrenin. Bu konuda Diyanet yayınları da sizler için önemli bir imkandır." ifadelerine yer verdi.

- Her halimizle örnek olmamız lazım

Eskişehir programı kapsamında din görevlileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Belada, "Siz toplum için çok önemlisiniz. Çünkü sizler sahadasınız ve insanları çok iyi biliyorsunuz. Bizim işimiz kendini gösterenleri değil göstermeyenleri görmeye çalışmaktır. Bizler gelmeyenlere gitmek, hassas davranmak, cömert olmak, fedakar olmak zorundayız. Halimizle, tavrımızla, tarzımızla, her halimizle örnek olmamız lazım. Biz bunu yaptığımız takdirde birçok şeyi başarmış olacağız." dedi.

- Toplumun önderleriyiz

Başkanlık Müşaviri Belada'nın ardından din görevlilerine hitap eden Eskişehir Müftüsü Bekir Gerek ise "Bizler ilmiyle amil, okuyan, çevresine duyarlı olan, en küçükten yaşlısına kadar insanımıza rehberlik yapmaya çalışan, toplumun önderleriyiz. Her şeyden önce bunu Allah rızası için yapmalıyız. Bu anlamda Eskişehir'de birlikte çok güzel hizmetler yapmaktayız. Sizlere çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- Allah'a kulluk her şeyin üzerinde olmalı

Öte yandan Tepabaşı Hacı Kadir Camii'nde gerçekleştirilen Sabah Namazı Buluşması'nda cemaate hitap eden Belada, şunları kaydetti:

"İdeali ile hayalini birleştiren, Allah rızası için bir hedefi olan insanlar, bir yere odaklanıp, Allah'a kulluğu her şeyin üzerinde görürlerse, Allah o insanlara birçok şeyi bahşeder. Hepimiz Allah'ın memurlarıyız fakat bu memuriyette emeklilik yok. Bu memuriyette tembellik yok. Bu memuriyette aşk var, heyecan var, çalışmak var. Allah'ın memuru olmamız hasebiyle karnemizin, sicilimizin eğer sağlıklı ve iyi doldurulmasını istiyorsak, birbirimizi sevip birbirimize bağlanalım. Allah'a kulluğu her daim yerine getirmeye gayret edelim. Müslümanlar olarak neticeden sorumlu değiliz ama neticeye gidecek olan yoldan sorumluyuz. Bundan dolayıdır ki her birimiz kendimiz başta olmak üzere yavrularımız, eşimiz ve kendi çevremizdeki insanların İslam'ı yaşaması ve öğrenmesi için gayret edeceğiz."

Editör: Mehmet Çalışkan