Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, 2020 yılı Ramazan ayı temasını açıklamak üzere düzenlediği basın toplantısında yaptığı, “Ramazan öncesi kan bağışı” çağrısının ardından, il müftülükleri kan bağışı kampanyası başlattı.

Başkan Erbaş'ın "kan bağışı" çağrısının karşılık bulduğu illerden biri de Eskişehir oldu.

Eskişehir İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri personeli ile din görevlileri Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, ilçe müftüleri ve din görevlileri ile birlikte Tepebaşı Batı Kızılay Kan Bağışı Merkezi’ne gelerek kan bağışında bulundu.

"Kan vermenin hayat kurtarmak" olduğunu dile getiren İl Müftüsü Gerek, şunları kaydetti:

"‘Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın çağrısına destek olmak üzere bugün, ülkemizin yaşadığı bu sıkıntılı süreçte hastalarımıza şifa olması için bağışlayacağımız bir ünite kanın bir can kurtaracağı bilinciyle ilçe müftülerimiz ve din görevlilerimizle kan bağışında bulunduk. Kur’an-ı Kerim'in ifadesiyle; 'bir kişiye hayat veren tüm insanlığı kurtarmış gibidir'. Kan vermek insanları, hayatı kurtarmak demektir. Bu itibarla bağışlayacağımız her bir kan, üç insana hayat olacaktır. Bu da kurtardığımız her bir insanla bütün insanlığı kurtarmış gibi büyük bir mükâfata sahip olacağımız anlamına gelmektedir. İl Müftülüğü olarak Ramazan öncesi başlattığımız bu hayırlı faaliyete tüm görevlilerimizi ve halkımızı kan bağışı yaparak destek olmaya davet ediyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu virüs salgınından bir an önce kurtulmayı ve tüm hastalarımızın şifa bulmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Milletimizin sağlığı için gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarına ve Türk Kızılayı'na kolaylıklar diliyor, şükranlarımı ifade ediyorum."

Virüs salgını nedeniyle kan stoklarının azaldığını belirten Tepebaşı Batı Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Sabri Akoğlu ise destek ve bağışlarından dolayı Eskişehir İl Müftülüğü din görevlilerine teşekkür ederek, Ramazan ayında da özellikle iftardan sonra kan bağışı alınmaya devam edileceğini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan