Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü, Eskişehir Müftülüğünce düzenlenen programda gençlerle bir araya geldi.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Ziya Albayrak, gençliğe büyük bir önem verdiklerini belirterek gençleri doğru dini bilgiyle, milli ve manevi değerlerle yetiştirme noktasında İl Müftülüğünce yapılan çalışmalara değindi.

Sonrasında kürsüye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü ise modern dünyada insanın “olmakla sahip olmak” arasında sıkışıp kaldığını belirtti.

Görgülü şunları kaydetti:

“Bizim dinimizde, kültürümüzde, irfan geleneğimizde bir kavram vardır: insanı kâmil olmak, aklıselim olmak, kalbi selim olmak, zevki selim olmak. Bugün ise olmaktan değil sahip olmaktan bahsediyoruz. Mal sahibi olmak, makam sahibi olmak, kariyer sahibi olmak vs. Ancak bilinmesi gerekir ki tüm bunlar hayatımızda amaç değil araçtır. Amacımız Allah’a halis muhlis kul olmaktır. Gayemiz değer sahibi olmaktır.

Kişiye değer veren parası, malı, mülkü, marka kıyafetleri değil onu kıymetli kılan değerleridir. Ahlaklı, dürüst, takva sahibi olmasıdır. Muttaki marka insan olmak, muhsin marka insan olmak, muhlis marka insan olmaktır. Unutulmamalıdır ki bizim hedefimiz Allah’a kul olmaktır, muhabbetullahtır, Resulüllaha bağlılıktır.”

Anadolu Nasreddin Hoca Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü, İl Müftü Vekili Şerife Hanım Altuner, Müftü Yardımcısı Ziya Albayrak, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, din görevlileri ve çok sayıda genç katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan