Eskişehir İl Müftülüğünce “Aileyi Ayakta Tutan Değerler” başlıklı bir konferans düzenlendi.

Konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Şerife Hanım Altuner, konferansta, ailenin dünü, bugünü ve yarınının konuşulacağını belirterek insanlığın yeryüzündeki serüvenin başlangıcında Hz. Âdem ve Hz. Havva olduğunu hatırlattı, ailenin önemine dikkat çekerek katılımcılara teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü ise aileyi ayakta tutan dini değerlerden örnekler vererek aile hayatında öncelikli olarak eşler arasında muhabbetin olması gerektiğini ve çocuklar arasında ebeveynler tarafından adaletli olunması gerektiğini vurguladı.

Aileyi koruyan bir zırh olarak mahremiyet konusunda gerekli titizliğin gösterilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Görgülü, çocukların zararlı alışkanlıklar ve tehditlerden nasıl korunması gerektiği konusunda dinleyicileri bilgilendirdi. 

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü, İl Müftü Vekili Şerife Hanım Altuner, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve davetliler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan