Eskişehir İl Müftülüğü tarafından organize edilen programlar tüm hızıyla devam ederken yapılan bu organizasyonlara çocukların ellerinde bayraklar ve dillerinde dualarla iştirak ettiği görülüyor.

Bu programlara başta İl Müftüsü Bekir Gerek olmak üzere İl Müftü Yardımcıları,  İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler ve Uzmanlar katılarak 15 Temmuz destanı, vatan sevgisi, milli birlik ve kardeşlik, şehitlik ve gazilik üzerine konuşmalar yaparak çocukların bilinçlenmesine katkı sağlıyor.

İl Müftüsü Bekir Gerek katıldığı programlarda; 15 Temmuz gecesi milletimizin hain darbe girişiminde bulunan Fetöcü teröristlere karşı tıpkı kurtuluş savaşında Çanakkale’de olduğu gibi büyük bir destan yazdığını ve zafer kazandığını söyleyerek bu defa ezanları susturan darbelerden darbeleri durduran salalarla tarihte ayrı bir yer aldığını vurguluyor.

Müftü Gerek, katıldığı bir programda şunları söyledi: “Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, cesareti ve ferasetiyle vatanperver askerimiz, polisimiz ve halkımızın cesareti ile 250 şehit verilerek ve millet olarak gazilik unvanını elde ederek istiklal ve istikbalimizi yeniden kurtardık. Şimdi hürriyet içinde ezanlarımızı okuyor şanlı bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Şehitlerin ruhu şad olsun geride kalan ailelere ve gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan