Uzundere İlçe Müftülüğü koordinesinde hayırseverlerin desteği ile inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Camii için açılış töreni düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Erzurum İl Müftü Vekili Cahit Küçükyıldız mescit imar etmenin önemini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Camii yaptık, artık görevimiz bitti demeyeceğiz. Camileri, mescitleri imar etmek en şerefli işlerdendir. Camilerimizin daimi cemaati olmaya devam edeceğiz. Günde beş defa okunan ezana cevap vereceğiz. Hem camilerimizi manen imar etmiş olalım hem de dinimizin gereklerinden birini daha yerine getirmiş olalım. Bu vesile ile Beytullah’ın şubesi mahiyetinde böyle güzel bir ibadet yerinin yapılmasında maddi ve manevi destekleri olan katkı veren bütün hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Bu caminin içerisinde uzun, sağlıklı ömürlerle bol bol ibadet etmeyi Rabbim bize nasip eylesin."

Uzundere İlçe Müftüsü Doğan Eygün ise camilerin Kuba’da başlayıp Medine’de Peygamber mimarlığı ile devam eden ve daha sonra Anadolu'nun fethi ile her yere kondurulan adeta bir ülkenin tapusu ve aidiyyet sembolü olduğunu ifade etti.

Eygün, dünya semasını andıran gök kubbesi ile, resim gibi hat sanatı ile, yükseklere doğru uzayıp giden minaresi ile bir cami yapmak ve içinde huzurla ibadet etmenin en büyük bahtiyarlık olduğunu kaydetti.

"Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve sadece Allah’tan korkan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır." Ayet-i Kerimesine işaret eden Müftü Eygün, "Denildi mi bir yerin adına Türk beldesi. Gözüm albayrak arar, kulağım ezan sesi' ifadesinde de olduğu gibi necip milletimiz gittiği her yerde kendisine bir barınak inşa etmeden önce mabedini inşa etmiştir. Bu vesileyle camimizin inşasına emek veren ve  katkı sunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile 15 Temmuz Şehitler Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan