Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Vekili Nazif Fethi Yalçınkaya da katıldı.

- Bizi düşünen yok mu bizi unuttular mı?

Yalçınkaya, “1993 yılından beri düzenlenen Kurban Kesim Organizasyonu ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet vakfı, halkın kurbanlarının dini vecibeler çerçevesinde kesilerek etlerinin mazlum, mahrum diyarlardaki el uzatanı olmamış ‘bizi düşünen yok mu bizi unuttular mı’ diye düşünen Afrika’dan Asya’ya, Güney Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar belki adını dahi bilmediğimiz nice ülkelerdeki kardeşlerimize ulaştırılmasını sağlayarak çok önemli iki vazifeyi yerine getirmiş oluyor" dedi.

- Türkiye sizleri unutmadı

Yalçınkaya konuşmasının devamında "Aynı zamanda bu kurbanlar irşada dönüştürmüş oluyor. 148 ülkeye ulaşan Diyanet vakfı ‘Türkiye sizleri unutmadı’ mesajını vermiş oluyor. Paylaşma alışkanlığını kazanmalıyız ve bilmeliyiz ki paylaşmak mutluluktur" dedi.

- Sizler Diyanet İşleri Başkanlığı’nın temsilcilerisiniz

"Sizler Diyanet İşleri Başkanlığı’nın temsilcilerisiniz" şeklinde konuşan Yalçınkaya sölerini "İnşallah sizlerin gayretleriyle hem vekaletle kurban kesim organizasyonu hem de diğer hizmetler hususunda büyük başarılara imza atacağız” diyerek noktaladı.

İl Müftü vekili Cahit Küçükyıldız  ise “Vekaletle kurban Kesim Organizasyonunun halka tanıtılması ve kurban bağışı yoluyla bu iyilik hareketinin geniş kitlelere ulaştırılması açısından toplumun içinde, topluma örneklik ve önderlik yapan merkezi yerlerdeki cami görevlileri olarak sizlere çok önemli vazifeler düşüyor, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da bu vazifeyi en güzel şekilde ifa edeceğinize olan inancımız tam” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan