Oltu İlçe Müftülüğünce din hizmetlerindeki verimliliği artırmak, cami içi ve cami dışı din hizmetlerinin toplumun her kesimine etkin bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla “Din Hizmeti Sunumunda Karşılaşılan Problemlere Çözüm Önerileri” konulu konferans düzenlendi.

Oltu Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa emekli İl Müftüsü Halil Korkut konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Sinan Cansever, Dar’ul-Erkam’la başlayıp Mescid-i Nebevi ile taçlanan cami ve mescit kültürünün ve bu ulvi mekanların manevi imarından sorumlu din görevlilerinin üstlendiği role vurgu yaptı.

Ardından kürsüye gelen emekli İl Müftüsü Halil Korkut, din görevlisi olmanın önemini dile getirerek şunları kaydetti:

“Sizler dünyada yapılabilecek en güzel vazifeyi icra ediyorsunuz. Ne bahtiyardır o insan ki işyeri camidir, mescittir, yani işyeri Allah’ın evidir. Vazifesi Allah’a çağırmak, Allah’ın emir ve yasaklarına riayeti anlatmak, bizatihi örnek bir kişilik olarak topluma mümince rol model olmak. Yaşadığı çağda insanları nefsin heva ve heveslerine değil, şeytana ve onun yoldaşlarına değil, yalnızca Allah’a kul olmaya çağırmaktır.”

Din hizmetleri sunumunda karşılaşılan problemlere yönelik tecrübelerini aktaran Korkut, din görevlilerinin aynı zamanda ilim ehli olması gerektiğini vurgulayarak her yaş ve eğitim seviyesinden, farklı toplumsal kesimlerden insanlara hizmet vermenin kuşatıcı bir bakış açısı ve ciddi bir birikim gerektirdiğini, bunun da ancak kendini devamlı bir şekilde yenileyip geliştirmekle mümkün olacağını söyledi.

Erzurum ve çevresinde görev yapan din adamlarının hayatlarından örneklerle konferansını zenginleştiren Korkut, din görevlileri tarafından ilgiyle takip edildi. 

Program İlçe Müftüsü Cansever’in günün anısına emekli İl Müftüsü Halil Korkut’a hediye takdimi ile sona erdi.  

Editör: Mehmet Çalışkan