Çat İlçesi Karaşeyh Mahallesi'nde ikamet eden ve uzun süredir aralarında husumet bulunan amca çocukları barıştı.

İlçe Müftülüğünün araya girmesiyle aralarındaki küskünlüğe son veren Aktaş ailesi için İlçe Müftülüğü yemekli bir toplantı düzenledi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen barış yemeğine Çat Kaymakamı Mustafa Karali, İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Karabulut, İlçe Emniyet Müdürü Murat Bozer, kurum amirleri, din görevlileri, aile üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Mustafa Karali, İlçe Müftülüğünün araya girmesiyle aralarındaki dargınlığa son veren aileleri tebrik etti.

"Gençler yarını düşünerek aklıselim ile hareket etmeli, yanlışa düşmemeli"

Kaymakam Karali, "Özelikle bölgemizde maalesef aile içinde gerek kardeş gerekse amca çocukları arasında arazi anlaşmazlığından dolayı istenmeyen olaylar olabiliyor. Gençler yarını düşünerek aklıselim ile hareket etmeli, yanlışa düşmemeli. Büyükleri hata yaparlarsa onlara uymayarak onları hatalarından döndürmeli." diye konuştu.

Aktaş ailesine ve barışta emeği geçen herkese teşekkür eden Karali, barışın bölgedeki diğer husumetli ailelere örnek olması temennisinde bulundu.

"Peygamberimiz de küskün ve husumetli aileleri barıştırırdı"

İslam’ın özünde sevgi, barış, kardeşlik ve sulh olduğunu belirten İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan ise şöyle devam etti:

"Bizler burada Peygamberimizin sünnetini uyguluyoruz. Kendisi de böyle durumlarda aileleri barıştırmak için çaba sarf eder ve barışın kalıcı olması için uğraşırdı. Bizler Allah rızası için bir araya geldik. Öyleyse bir daha böyle bir durum olmaması için herkes bu gün olduğu gibi elini taşın altına koymalı, hataların peşine düşen değil de af eden, fedakarlık yapanlardan olmalıdır. Yeryüzünde iyilik, barış ve huzur hakim oluncaya kadar her Müslümanın üzerine düşen kardeşlik görevini yerine getirmesi gerekir. Hiç kimse bu sulhu bozacak, zarar verecek herhangi bir tavır içerisine girmemelidir. Bizler bu sözü her iki taraftan aldık. Bu vesile ile bu barışın gerçekleşmesinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın."

Yapılan duanın ardından aralarında husumet bulunan amca çocukları, katılımcıların huzurunda helalleşerek kucaklaştılar.

Editör: Mehmet Çalışkan