Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri üniversiteyi kazanan öğrencilere rehberlik ediyor. 

Üniversite kampüslerine kurulan stantlarda üniversiteyi kazanan öğrencilere yardımcı olunurken diğer yandan Diyanet'in gençlik faaliyetleri ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yurtları tanıtılıyor.

Bu doğrultuda çalışmalar yürüten Erzurum İl Müftülüğü, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi kampüslerinde açtığı stantlarla üniversite eğitimine yeni başlayan öğrencilere rehberlik ediyor.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği stantta gençlik koordinatörleri ve manevi rehberler, üniversite ve şehir imkanlarının yanı sıra İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce sürdürülen proje ve çalışmalar hakkında gençleri bilgilendirerek Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan "Geçerken" adlı dergiyi hediye ediyor.

Stantları ziyaret eden İl Müftüsü Şahin Yıldırım, "Başta Diyanet İşleri Başkanlığımız yerelde bizler İl Müftülüğü ve Gençlik Koordinatörlüğü olarak, yeni eğitim öğretim yılında gençlerimizle bir arada olmak adına Diyanet dergilerimizi, gençlik merkezlerimizi ve yurtlarımızı tanıtmak, aynı zamanda İl Müftülüğü ve ilçe müftülüklerimiz olarak gençlerimizin yanında olduğumuzu onlara hissettirmek adına standımızı açtık ve gençlerimizi bekliyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan