Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, Kur’an kursu öğreticilerinin görev yaptığı Kadın ve Engelli Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'nde eğitim gören engelli bireyleri ziyaret etti.

Her insanın engelli adayı olduğunu hatırlatan İlçe Müftüsü Şahin, “Engellilik sadece engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren bir sorun değil sosyal ve insani boyutları ile bütün bireyleri ilgilendiren önemli bir konudur. Çünkü tüm insanlar aynı zamanda birer engelli adayıdır. Dolayısıyla engelli bireylerimizin toplumsal hayata katılmalarını sağlamak ve toplumun bir parçası olduklarını hissettirmek lütuf değil büyük bir erdemliliktir. İmtihan için yaratıldığımız bu dünyada nasıl ki engelsiz olmak bir üstünlük sebebi değilse engelli olmak da bir eksiklik veya kusur değildir. Önemli olan ruh ve gönüllerimizin engelli olmamasıdır.” dedi.

Engelli bireylerin toplumsal hayata katılmaları ve toplum içerisinde kendilerine yer bulmalarının millet adına büyük bir kazanım olacağını ifade eden Müftü Şahin, “Unutmayalım ki engellilik, birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.” diye konuştu.

Ziyarette engelli bireylere Türkiye Diyanet Vakfı Yakutiye Şubesi tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan