Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde yarıyıl tatilinde çocuklara cami ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla Yakutiye İlçe Müftülüğü, “Haydi Çocuklar Camiye” isimli projeyi hayata geçirdi.

Proje kapsamında yarıyıl tatilinde camiye gelen çocuklar, tatil süresince namaz surelerini ve duaları öğrendi.

Çevrimiçi programlara da katılan çocuklar, tarihi Lalapaşa Camii’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Ödül takdim töreninde konuşan Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, "Sevgili çocuklar ve onların kıymetleri anne ve babaları, projemiz ilk ve ortaokula giden çocuklara namaz kılmayı sevdirmek, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza öncelikle yaratıcının sevgisini ve hoşnutluğunu kazandırma bilinci oluşturarak sevgi, merhamet ve güven duygularını geliştirmeyi amaçlamaktır. Projeye gösterdiğiniz ilgi için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Camilerimiz sizlerin sesiyle güzelleşiyor. Hz. Peygamberin ‘Kalbi mescitlere bağlı olan kimse, Allah'ın arşının gölgesinden başka hiç bir gölgenin olmayacağı kıyamet gününde onun gölgesinde gölgelenecek yedi sınıf insandan biri olacaktır.’ müjdesini sakın unutmayın. Bu vesileyle dinine, vatanına, bayrağına bağlı nesiller inşa etmek için ulaşılmadık genç bırakmamak için çalışan, gayret sarf eden din görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Projeye dair bilgilendirmede bulunan Proje Koordinatörü Din Hizmetleri Uzmanı Samet Berberoğlu ise “Yarıyıl tatilinde ‘Haydi Çocuklar Camiye’ çağrısında bulunduk ve çocuklarımız çağrımıza kulak vererek camilerimizi doldurdu. Çocuklarımızla zemheride camilerimiz çiçeklendi. 450 öğrencimizin yer aldığı proje kapsamında yapılan yarışma ve değerlendirmeler sonucunda bugün; 170 öğrencimiz İlçe Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Yakutiye Şubemizin katkılarıyla ödüllendirildi. Bizler biliyoruz ki Muhammed İkbalin’in dediği gibi ‘Ey basiretli insan! Bir milletin sermayesi para, gümüş, kumaş ve altın değildir. Onun asıl sermayesi imanlı, sıhhatli, dinç ve kudretli dimağlara sahip, çok çalışkan, cevval ve çevik evlatlarıdır.’ Bunun için de 'Gençliğe Değer' sloganıyla geleceğimiz olan gençlerimiz için İlçe Müftümüz Selim Şahin hocamızın rehberliğinde çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Program ödül takdimi ve yapılan ikramların ardından sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan