Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” kapsamında Çat İlçe Müftülüğü Kur'an kursu öğrencileri ile gençlere yönelik “Ailemde Merhamet İstiyorum” konulu seminer düzenledi.

Seminerde gençlere hitap eden İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan, “Merhamet rahmeti gerektir. İnsanoğlu, insanı insanın kurdu olarak gördüğü müddetçe merhametsizlik ve kötülüğün pençesinde dünyamız can çekişmeye devam edecek. Ancak kalplerindeki merhamet kandilini tutuşturanlar dünyayı bir huzur adasına dönüştürebilir. 'Senden umut kesmem, kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır!' derken şair, her insanın kalbinde olan merhamet kandiline işaret ediyor. O kandili ancak başkalarının acısını kalbimizde hissederek tutuştururuz. Hz. Mevlana’nın deyişiyle ‘Ağlamak istersen gözyaşı dökenlere acı. Merhamete nail olmak istersen zayıflara merhamet et.” ifadelerini kullandı.

Şiddetin aslında bir acizlik olduğuna dikkati çeken İlçe Müftüsü Erdoğan, bir merhamet medeniyeti olan İslam’ın kimden gelirse gelsin şiddeti yasakladığını belirterek, “Allah, Peygamberini merhamet duygusu ile bezemiş. Müminlerin de bu meziyetle süslenmelerini ve şefkati birbirlerine tavsiye etmelerini emretmiştir. Kur’an ahlakını benimseyen ve Resulullah'ın örnek kişiliği ile kendi tavır ve davranışlarına yön veren müminler, birbirlerine karşı merhametli olmalıdır.” diye konuştu.

Müftülüğün bağımlılıkla mücadelesi sürüyor

Öte yandan Çat İlçe Müftülüğünün bağımlılıkla mücadelesi devam ediyor.

Toplum Sağlığı Merkezi iş birliğiyle gençleri bağımlık konusunda bilinçlendirmek amacıyla İlçe Müftülüğünce düzenlenen seminerlerin ikincisi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda gerçekleştirildi.

Seminer programına dair bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan, “Kur’an kurslarımızdan sonra ilçemiz genelindeki tüm okullara yaydığımız seminerlerimiz, gençlerimizde zararlı alışkanlıklara karşı bir farkındalık oluşturdu. 'Ağaç yaş iken eğilir' kabilinden gençlerimizi bağımlılıklar konusunda bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Dinimizin de yasaklamış olduğu bu kötü alışkanlıklardan korumasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan