Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonuna Çat İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çat Şube Başkanı Sebahattin Erdoğan, verdiği kurban vekaletiyle destek oldu.

İlk kurban vekaletini vererek Çat’ta 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonunu başlatan Müftü Erdoğan, “Türkiye Diyanet Vakfımız, kuruluşundan bugüne kadar ‘dünyayı iyilik değiştirecek’ inancıyla, milletimizin hayır köprüsü olarak nice güzel hizmetlere vesile olmuş ve başta ülkemiz olmak üzere İslam coğrafyasında ve tüm yeryüzünde iyiliğin sembolü bir kuruluş haline gelmiştir. İyilikle dünyanın kalbine dokunan vakfımız, necip milletimizin cömertliği ve yardımseverliğini mahzun coğrafyalara taşıyarak Müslüman kardeşlerimizle gönül bağımızı inşa etmektedir.” dedi.

- Vekaletle Kurban organizasyonu mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimizle gönül bağımızı, kardeşliğimizi güçlendirmektedir

Kurban ibadetinin, Allah’a yaklaşmanın, iyiliğe ve ihsana ulaşmanın simgesi olduğunu belirten Müftü Erdoğan, “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı yaklaşık 30 yıldır vekalet yoluyla kurban organizasyonu gerçekleştirerek mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimizle gönül bağımızı, kardeşliğimizi güçlendirmektedir. Son derece şeffaf bir şekilde sürdürülen organizasyonda kurban kesimleri, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

- TDV, geçmişte dini duyguları istismar edenlerin aksine milletimizin hayırlarının en güvenilir adresi olmuştur

Müftü Erdoğan, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla sürdürülen 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonuna destek çağrısında bulunarak şunları kaydetti:

“Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ve dünyadaki mazlum, mağdur ve muhtaçlara milletimizin iyilik eli büyük bir titizlikle ulaştırılmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı onlarca yıllık tecrübesiyle geçmişte dini duyguları istismar edenlerin aksine milletimizin emaneti hayırlarının en güvenilir adresi olmuş ve daima yolu iyilik olmuştur. Her geçen gün büyüyen bu iyilik hareketine destek veren tüm hayırseverlerimize, necip milletimize teşekkür ederken yaklaşan bayram öncesinde mazlum coğrafyalarda iyilik elimizi bekleyen kardeşlerimizin olduğunu hatırlatmak isterim. Bu iyiliğimiz hiç bitmesin kardeşlerimiz bayram etsin diye geliniz bu sene kurbanlarımızı paylaşarak hem Rabbimize hem de kardeşlerimizle yakınlaşalım. Vereceğimiz kurban vekaletleriyle kardeşlik bağlarımızı güçlendirelim. İsmaillerimizi kurban ederek geleceği iyilikle inşa edelim. Unutmayalım ki kurbanı ne yaptın diye sorduğu Hz. Aişe annemizin ‘kalan bir kürek kemiğidir’ cevabına Hz. Peygamber’in “Desene kürek kemiği dışında hepsi bizim oldu.” şeklinde buyurması bize kalanın verdiklerimiz olduğunu göstermektedir. Rabbim şimdiden kurbanlarımızı kabul etsin. Kendisine yakınlaşmaya, Müslümanlar arasında ülfet ve muhabbete vesile eylesin.”

Editör: Mehmet Çalışkan