Yakutiye İlçe Müftülüğü koordinesinde Hilalkent Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Müderris Ahmet Efendi Camii ve Gençlik Merkezi için açılış töreni düzenlendi.

Törene Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeki Koçak, ilçe müftüleri, din görevlileri, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ve Erzurum Lalapaşa Camii İmam Hatibi Musa Dağ'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, "Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazını kılan, zekatını veren ve yalnız Allah'tan korkup çekinen kimseler imar ederler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur." ayet-i kerimesini hatırlatarak, "Bu işe mazhar olmak, öldükten sonra amel defterinin işlemesini devam ettirecek böylesi bir hizmete katkıda bulunmak, Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için ne güzel yoldur. Rabbim bu caminin imarında emeği geçen herkesten razı olsun. Camilerde buluşmayı cümlemize nasip eylesin." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, "1001 Hatim programı vesilesiyle geldiğim Erzurum'da böylesi görkemli bir caminin inşa edildiğini görmek beni çok mutlu etti. Allah layık olabilmeyi nasip etsin." ifadelerine yer verdi.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım ise "Cami ve Gençlik Merkezi'nde emeği olan başta Dernek Başkanı Avni Morkoç olmak üzere bütün cemaatimize şükranlarımı sunuyorum. Bizi bu mabedin çatısının altında bir araya getiren Yüce Allah'a hamdolsun." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt'un yaptığı dua ile Müderris Ahmet Efendi Camii ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı.

Açılışın ardından Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, caminin alt katında bulunan Gençlik Merkezi ile 4-6 Yaş ve Hafızlık Kur'an Kursu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan