Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumlara gıdadan barınmaya, giysiden sağlık hizmetine, eğitimden dini faaliyetleri destekleme hizmetine kadar her alanda aralıksız destek veren Türkiye Diyanet Vakfı, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" temasıyla bölgede "İyilik Konutları" inşa ediyor. 

İl ve ilçe müftülükleri de düzenledikleri kampanyalarla İyilik Konutları'na destek oluyor. 

Bu kapsamda Terme İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmetbey Kız Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan öğrenciler, Suriyeli savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na harçlıklarını vererek destek oldular. 

Hafızlık öğrencileri, kampanyaya destek olmak için kumbaralarını Türkiye Diyanet Vakfı Terme Şubesine teslim ettiler. 

Hafızlık öğrencilerinin yardımlarını Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül, "Daha önce hayırseverlerin katkısıyla bir ev konut bedeli bağışta bulunmuştuk. Hhafız yavrularımızın bu anlamlı bağışları da kardeşliğimiz için çok değerlidir. İnsanların yuvası fert olarak ev, millet olarak vatandır. Suriyeli kardeşlerimizin evleri savaşta yıkıldı. Rabbim, bizleri evsiz ve vatansız bırakmasın. Dinimizin bir gereği olarak, acısı olanların acısını paylaşmak adına Kursumuz ve öğrencilerimizin yaptığı bu iyilik hareketi ile ne kadar iftihar etsek azdır." dedi. 

Müftü Ergül, Kur’an kursu öğreticilerine ve öğrencilere desteklerinden dolayı teşekkür etti.  

Türkiye Diyanet Vakfınca gönderilen "Teşekkür Belgesi" İlçe Müftüsü Ergül tarafından öğrencilere takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan