Çat İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kız ve Erkek Kur’an Kursu ile Parmaksız Kız Kur'an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun olan 18 öğrenci, hafızlık belgelerini Kaymakam Mustafa Karali’nin elinden aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan öğrenciler için Çat Kaymakamlığında "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Öğrencileri tebrik eden Kaymakam Mustafa Karali, genç hafızlara “Hafızlık Belgesi” ile tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler verdi.

- Hafızların yetişmesi geleceğe umutla bakmamıza sebep olmaktadır

Kur’an-ı Kerimin insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran rehber olduğuna ve en güzel ahlakı öğrettiğine dikkat çeken Kaymakam Karali, “Kur’an’ı Kerim'in genç zihinler tarafından hıfz edilmesi takdire şayandır. Çat İlçemizin Hafızlık açısından büyük bir potansiyele ve kaliteli bir kadroya sahip olması bizleri gururlandırmaktadır. Ayrıca küçük ölçekli bir ilçede bu kadar hafızın yetişmeside geleceğe umutla bakmamıza sebeb olmaktadır. Bu vesile ile sizleri gönülden tebrik ediyorum. Ne mutlu sizlere ki bu yaşta böyle bir payenin sahipleri oldunuz. Bu şerefi ömür boyu taşımanızı Rabbimden niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

- Amacımız Çat ilçemizi hafızlarıyla meşhur bir diyar haline getirmek

İlçe Müftülüğü olarak hafızlık müessesesinin daha kaliteli ve işlevsel hale getirilmesi için gayret ettiklerini belirten İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan ise “Çat ilçemiz genç nufus bakımından münbit biryer. Hafızlık ise Allah’ın insana lutfettiği en büyük nimetlerden birisidir. İlçemizde her geçen gün hafızlık müesssesesi daha kaliteli ve işlevsel hale gelmektedir. Amacımız Çat’ımızın hafızlarıyla meşhur, ilmi ile âmil bir ilçe olarak anılmasını sağlamaktır. Hamele-i Kur'an olan kardeşlerimizin, bundan sonraki hayatlarında Kur'an'ın ve İslam'ın hadimi olmalarını Yüce Rabbim'den niyaz ediyorum. Ayrıca  hafızlarımızın yetişmesinde bizlere  daima destek olan başta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız olmak üzere bizleri madden ve manen destekleyen tüm Çatlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Hatıra fotoğrafı ile sona eren törene Kaymakam Mustafa Karali,  İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan, Müftülük personeli, Kur’an Kursu öğreticileri ile hafızlık tesbit sınavında başarılı olan öğrencileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan