Erzurum Lalapaşa Camiinde düzenlenen Hafızlık Türkiye finali yarışmasında Aziziye İlçesi Dadaşkent Hüseyin Efendi Camii Müezzin Kayyımı Hafız Celalettin SERT Türkiye birincisi oldu.

“2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 15. Erkek Din Görevlileri Hafızlık final yarışması 9 Eylül 2018 Pazar günü hafızlar diyarı Kilidi Mülki İslam Erzurum’da saat 13.00’da Yakutiye Lalapaşa camiinde yapıldı. 

Öğle namazından ikindi namazına kadar devam eden yarışmaya yoğun Erzurumlular yoğun ilgi gösterdi.

Yarışmaya Karaman, İstanbul, Afyonkarahisar, Kütahya, Trabzon, Şanlıurfa, Nevşehir, Ardahan, Muş ve Bolu bölgelerinde birinci olan hafızlar katıldı. Jüri Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeleri Hafız Yaşar Çuhadar ile Hafız Ramazan Aran, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Hafız Davut Kaya ve Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Hafız Osman Eğin’den oluştu.

Değerlendirme Aşamasında Kur’an Ziyafeti

Yarışmanın değerlendirme aşamasında izleyiciler Kurra Hafız Osman EĞİN’den dinledikleri Kur’an-ı Kerim tilavetiyle mest oldu.

Yarışmada Erzurum Aziziye İlçesinden Celalettin SERT birinci, Şanlıurfa bölgesinden Hafız M. Hayri ASLAN ikinci ve Nevşehir Bölgesinden Ekrem UÇAR üçüncü oldu. 

Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula; mükemmel bir organizasyonda sunulan Kur’an ziyafetini dinleyen Erzurum halkı adına bu yarışmanın Erzurum da düzenlenmesini tensip eden Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Eerbaş hocamız başta olmak üzere değerli jüri üyelerine, yarışmacılarımıza, programın düzenlenmesinde emeği bulunan personelimize, hafızları yetiştiren hocalarımıza ve tüm Erzurumlulara teşekkür ederim. 

Birbirinden değerli Hafızlar arasında, hatasız tilavetiyle birinciliği kazanan Aziziye İlçemiz Dadaşkent Hüseyin Efendi Camii Müezzin-Kayyımı Hafız Celalettin SERT hocamızı canü gönülden tebrik ediyorum.’’ dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan