Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) arasında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle birlikte gençlerin manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalanmıştı.

Adı geçen protokol kapsamında Erzurum İl Müftülüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yaz Kur’an Kursları'na katılan öğrencilerin spor yapabilmeleri amacıyla iş birliğine gitti.

Böylelikle Yaz Kur’an Kursları’na katılan öğrencilerin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açılan GSB Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’na devam etmeleri sağlanacak.

Yaz Kur’an Kursları’na katılan öğrenciler hem Kur’an-ı Kerim öğrenecekler hem de boş zamanlarını GSB Spor Okulları’nda istedikleri spor branşını seçerek değerlendirebilecekler.

Ayrıca Kur’an kurslarına katılan öğrenciler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı gençlik merkezlerindeki gençlik faaliyetlerine de katılabilecekler.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, yapılan protokol ile öğrencilerin hem Kur’an öğrenebileceklerini hem de spor yaparak sağlıklı ve zinde kalabileceklerini ifade ederek Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının imzaladığı protokolü başarı ile yürütmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Editör: Mehmet Çalışkan