Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülen "Yolun İyilik Olsun" yardım kampanyası kapsamında, Erzurumlu hayırsever kardeşler tarafından bağışlanan 1 tır dolusu insani yardım malzemesi, düzenlenen törenle Suriye’ ye uğurlandı.

Erzurum’da ticaretle uğraşan Vefa, Bünyamin, Sefa ve İsa Yıldırım kardeşler, din görevlilerinin rehberliğinde İdlib’deki savaş mağduru ihtiyaç sahibi aileler için 1 tır dolusu gıda bağışında bulundu.

Hayırsever kardeşlerin gıda yardımını taşıyan tır, Erzurum İl Müftülüğü ve TDV Erzurum Şubesi iş birliğinde düzenlenen törenle Suriye’ye uğurlandı.

İl Müftülüğü bahçesinde koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü ve TDV Erzurum Şubesi Başkanı Şahin Yıldırım, “Bilindiği gibi Suriye uzun zamandır süregelen bir iç karışıklığın pençesinde. Hal böyleyken duyarlı ve hayırsever vatandaşlarımızın orada bulunan mazlum ve ihtiyaç sahibi din kardeşlerimizin derdine derman olmaları, özellikle şu mübarek Ramazan ayında gerçekten takdire şayan bir davranış. Rabbim hayrınızı kabul eylesin.” dedi.

Hayırsever Yılmaz kardeşler ise “Bize rehberlik eden Erzurum İl Müftülüğüne, Türkiye Diyanet Vakfına ve din görevlilerimize teşekkür ediyoruz. Allah yardımlarımızı kabul eylesin.” diye konuştular.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile yardımları taşıyan tır Suriye’ye doğru yola çıktı.

Törene İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve hayırsever Yıldırım kardeşler ile din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan