Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında Çat İlçe Müftülüğü gençlere yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Çat İlçe Müftülüğü, din görevlileri rehberliğinde ve koronavirüs tedbirleri eşliğinde gençlere yönelik "İhya Okumaları" düzenliyor.

İlim, hikmet ve bilgi medeniyetinin inşa ve ihyasına katkıda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında yerini alan "İhya'u Ulüm'id-Din" adlı eser, gençlerin katılımıyla her ay tahlil ediliyor.

Bu kapsamda Çat Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen program sonrası Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişerek ahlaklı birer birey olmalarına katkı sunmak amacıyla 'Gençliğe Değer' projesi kapsamında çeşitli etkinliklerle gençlerimizle bir araya geliyoruz. Sahih dini bilgi ve güvenilir kaynaklarla toplumu aydınlatan Diyanet İşleri Başkanlığımızın kelam ve ahlak âlimi İmam-ı Gazzâli’nin en çok okunan eseri İhya'u Ulüm'id-Din’i yayınlamasıyla bizler de 900 yıllık bu kadim eseri geleceğimiz olan gençlerle buluşturmak istedik. Böylece modern yaşam biçimlerinin hayatımızı yönlendirmeye başladığı, inanç ve ahlak dünyamızın hızla zedelendiği çağımızda, ahlaki değerlerin ortak bir davranış bilincine dönüştürülmesi ve yaşayan değerler olarak bir hayat tarzı hâline gelmesi noktasında bize katkı sağlayacak, önemli bir kaynak eser olan İhyâ, gençlerimize rehberlik edecektir. Ahlaki, psikolojik ve pedagojik tahlilleri sayesinde gençlerin iç dünyalarına bir ideal ve ahlak kazandıracaktır. Bu vesileyle başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı planlı bir şekilde devam edecek olan İhya Okumaları’na davet ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan