Ömrünü Kur’an’a hizmete adayan Mehmet Gürgür Hocaefendi Hakk’a yürüdü.

Erzurum Caferiye Camii’nde 1960 yılında imam hatip olarak göreve başlayan ve 1982 yılından 2002 yılına kadar Erzurum Lalapaşa Camii’nde bu vazifeyi sürdürerek 2002 yılında emekli olan Mehmet Gürgür Hoca, 83 yaşında Rahmet-i Rahman’a kavuştu.

Göreve başladığı günden itibaren Caferiye Medresesi’nde yüzlerce hafız yetiştiren, ömrünü hafız yetiştirmeye adayan büyük kıraat âlimi Mehmet Gürgür Hocaefendi’nin bu sabah (1 Şubat 2020) 6.40’ta solunum yetmezliği sebebiyle vefat ettiği belirtildi.

Emekli din görevlisi Mehmet Gürgür Hocaefendi’nin cenazesi yarın (2 Şubat 2020) öğle namazını müteakip Erzurum Lalapaşa Camii’nden kaldırılacak.

Mehmet Gürgür Hocaefendi kimdir?

2 Mart 1937 yılında Erzurum Dumlu Nahiyesi Akdağ Köyü’nde dünyaya gelen Mehmet Gürgür, 1945 yılında babası İbrahim Gürgür’ün yanında hafızlığını tamamladı.

1953 yılında Reisü-l Kurra Abdürrahman Gürses Hocaefendi’den Tashihi Huruf dersi okumaya başlayan Gürgür, 1955 yılında icazet aldı.

Daha sonra İstanbul ulemasından Ayağı Kesik İsmail Efendi’den Mısır tariki üzerine ders görerek 1960 yılında icazet aldı.

1960 yılında Erzurum’a dönen Mehmet Gürgür Hocaefendi, Caferiye Camii’nde imam hatip olarak göreve başladı.

1982 yılında Erzurum Lalapaşa Camii İmam Hatipliğine atanan ve göreve başladığı günden itibaren Caferiye Medresesi’nde hafız yetiştiren Gürgür, 2002 yılında Lalapaşa Camii İmam Hatibi iken emekli oldu.

Emekli olduktan sonra da Kur’an’a hizmete devam eden Mehmet Gürgür Hocaefendi; bugün imam hatip, müezzin kayyım, müftü, Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmeni ve ilahiyat fakültesi hocası olarak görev yapan yüzlerce hafız yetiştirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan