Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde topluma din hizmeti sunan il ve ilçe müftülükleri, sunulan hizmetten toplumun tüm kesimlerinin istifade edebilmesini sağlamak amacıyla çok sayıda proje üretiyor.

Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdüren Yakutiye İlçe Müftülüğü, işitme engelli vatandaşların cuma hutbelerini anlayabilmesi için "İşaret Diliyle Cuma Hutbesi" uygulaması başlattı.

Öncelikle şehir merkezinde bulunan tarihi Narmanlı Camii'nde başlatılan projenin, sonraki dönemlerde ihtiyaç olması durumunda farklı camilerde de uygulanacağı kaydedildi.

Proje kapsamında cuma günleri Narmanlı Camii'nde görevlendirilen Erzurum Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlisi Volkan Yılmaz, din görevlisi tarafından irad edilen cuma hutbesini, işitme engelli cemaatin rahatlıkla görebileceği bir alanda işaret diline çeviriyor.

Toplumun tüm kesimlerine din hizmeti sunmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda işitme engelli vatandaşların cuma hutbelerini anlamalarına yönelik işaret diliyle hutbe dönemini başlattıklarını kaydeden Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın din hizmetleri yönetmeliğinin ilk maddesinde, işitme engelli kardeşlerimize hutbelerin işaret diliyle anlatılması ifadesi var. Biz de tarihi Yakutiye İlçemizde bunu başlattık. Engelli kardeşlerimizi camimize bekliyoruz, cuma namazındaki hutbemizi bundan sonra anlayacaklar inşallah." dedi.

Müftü Şahin, "İşitme engelli kardeşlerimizin de cuma günü okunan hutbede hocamızın neler anlattığını anlama hakkı var. Oradan bir ayet, bir hadis öğrenecekler ve onlar da dinii yaşayacaklar. İşitme engelli kardeşlerimiz de bizim gibi ayeti ve hadisi anlama hakkına sahipler." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan