Okunan binlerce hatm-i şerifin duası için eller semaya açıldı

Erzurum'un ve İslam âleminin doğal afetlerden korunmasına vesile olması amacıyla 487 yıl önce başlatılan ve Erzurum merkez ve ilçelerindeki camilerde 13 Aralık 2019'da okunmaya başlanan ve “Binbir Hatim” geleneği kapsamında okunan hatm-i şeriflerin duası, Erzurum’un tarihi camilerinden Ulu Camii'nde geniş bir katılımla yapıldı.

Erzurum'da bir ay boyunca genç-yaşlı, kadın-erkek bütün vatandaşların katılımıyla bütün camilerde, ev ve iş yerlerinde okunan 45 bin 835 hatm-i şerifin duasına âmin demek için binlerce kişi Ulu Camii'ne akın etti.

Beş bin kişi kapasiteli Ulu Camii, Kur’an sevdalılarıyla doldu taştı.

Dua programında konuşan Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Pir Ali Baba tarafından 16. yüzyılda başlatılan “Binbir Hatim” geleneğinin asırlardır devam ettiğini, Erzurumlular’ın Kur'an-ı Kerim okumak için gece saat 2.30’dan sabah saat 7.30’a kadar Ayazpaşa Camii’ne ve diğer camilere akın ettiğini ve o gün okunan hatimlerin duaları yapıldıktan sonra camiden ayrıldıklarını ifade etti.

Müftü Sula, asgari hedefin ‘1001 Hatim’ olmasına rağmen vatandaşların yoğun ilgi ve alakası sonucunda 45 bin 835 hatim okunduğunu kaydetti.

Erzurum Valisi Okay Memiş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Mushafları İnceleme ve Kurul Başkanı Hafız Osman Şahin, Reis’ül-Kurra Vekili Mustafa Demirkan, Bursa Müftüsü İzani Turan, Artvin Müftüsü Hasan Güneş, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş ve ilçe müftülerinin de katıldığı dua programında, Erzurum Müftülüğü Korosu ilahiler seslendirdi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen hafızların Kur'an tilavetinde bulunduğu programda, okunan binlerce hatimin duasını Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula yaptı.

Duaya binlerce Kur’an sevdalısı âmin dedi.

Kadınlar için ayrıca düzenlenen dua programı kapsamında okunan hatimlerle birlikte hatim sayısı 49 bin 680’e ulaştı.

Editör: Mehmet Çalışkan