Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce belirlenen 2019-2020 Eğitim Öğretim dönemi Kur’an Kursları uygulama esasları çerçevesinde, Erzurum İl Müftülüğü tarafından merkez ve ilçelerde görev alacak 4-6 yaş Kur’an Kursu Öğreticileri için, il merkezinde üç günlük bir hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.  

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları uzman rehber öğreticileri Ayşe Yakalı ve Hanife Kaya tarafından verilen seminerlerde özellikle, 4-6 yaş eğitiminin önemi, çocuğa yaklaşım, ders işleme yöntemleri, 4-6 yaş grubu eğitiminde dikkat edilecek hususlar, Elif-Ba ve dini bilgiler öğretimi, değerler eğitimi örnek ders işleme yöntemleri ile öğreticilere ait örnek etkinlikler.” konu başlıkları ele alındı.

Eğitim seminerlerinin ilk gününde programa katılan İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, “4-6 yaş Kur’an Kurslarımız 4-6 yaş aralığındaki çocuklarımıza sevgi, saygı, merhamet, adab-ı muaşeret gibi bir takım değerleri öğretmenin yanı sıra yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i, Hz. Peygamberimizi tanıtmakta, temel dini bilgileri öğrenmelerini sağlamaktadır. Bu bakımdan 4-6 yaş Kur’an Kurslarımızın ne denli büyük bir önemi haiz olduğu aşikârdır. 4-6 yaş eğitimi, haddizatında içeriği ve muhatap olunan kitle bakımından özellikli ve nitelikli bir eğitimi gerektirmektedir.  Özellikle alan uzmanlarının ifadesine göre zeka ve kişiliğin yüzde yetmişinin oluştuğu, içinde bulunulan çevre ve eğitim ortamına göre olumlu-olumsuz alışkanlıkların kazanılmaya başlandığı 4-6 yaş dönemi, eğitimci açısından bakıldığında dini bilgilerde yeterlilik kadar pedagojik formasyon bilgisini de zorunlu kılmaktadır. Bu eğitim seminerleri vesilesiyle, sahip olduğunuz öğreticilik tecrübesinin yanı sıra pedagojik açıdan 4-6 yaş eğitiminin inceliklerini de edinmiş olarak bu eğitimi daha donanımlı bir şekilde yürüteceksiniz. Hepinizi şimdiye kadar göstermiş olduğunuz gayretli ve özverili çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyor ve seminere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

.

Editör: Mehmet Çalışkan