Erzurum İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum" projesi kapsamında il müftülüğü konferans salonunda din görevlileri ve eşlerine yönelik iki günlük bir seminer düzenlendi.

Seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerde “Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak” başlıklı ilk ders İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından yapıldı.

Aile İçi İletişim”, “Ailede Fıkhi Meseleler”, “Çocukluk Döneminde Din ve Değer Eğitimi” konuları ise Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Öcal, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Davut Yaylalı ve Prof. Dr. Abbas Çelik tarafından sunuldu.

Seminer programının 2. gününde ise Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Irmaklı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Ömer Çokgören, Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Fatih Yıldız ve Hınıs İlçe Müftüsü Sinan Cansever tarafından “Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim”, “Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları”, “Ailede Mahremiyet Bilinci”, “Aile ve Medya Okuryazarlığı” konularında sunumlar yapıldı. 


 

Editör: Mehmet Çalışkan