Erzurum İl Müftülüğü, "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla "İstikamet Rehberi Olarak Hz. Peygamber" temalı program düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program, Yıldız Camii İmam Hatibi Burhan Bozkurt’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

erzurum-mevlidi-nebi-11

İl Müftüsü Dr. Rüstem Can'ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, şunları kaydetti:

"İstikamet her zamanda ve dönemde doğru olmaktır zor şartlar altında da hakkı ve hakikati anlatabilmektir, eğilmemektir, bükülmemektir, yan basmamaktır, ters istikamete doğru yürümemektir. Peygamber efendimiz (sav)’in hayatında bunu net bir şekilde görürüz." diye konuştu.

Doç. Dr. Kurt, Hz. Peygamber'in tebliğ ve davetinde başarılı olmasında öne çıkan hususları aktararak konuşmasını şöyle tamamladı:

"Allah Rasulu denilince her birimizin zihninde uyanan ilk vasfı O, Muhammedu’l Emin’di. Hiç kimse ona yalancısın diyemedi. Allah Rasulu (sav) Peygamber olmadan önce de insanların emin vasfıyla bahsettiği bir insan, aralarındaki tartışmalarda hakemliğine müracaat ettikleri bir insan, hiçbir zaman inanmasalar da, gıyabında bile yalan söylüyor diyemedikleri bir insandı. Efendimiz böylesine güvenilir ve emin iken bizler de öyle miyiz veya öyle olabilmek için gayret sarfedebiliyor muyuz? Bunu özellikle bu hafta bolca düşünmeliyiz."

Editör: Ömer Ceylan