Erzurum İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında görev yapan Kur'an kursu öğreticilerine yönelik "Hafızlık Eğitimi Takip Sistemi Tanıtım Semineri" düzenlendi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan "Hafızlık Eğitimi Takip Sistemi" Eğitim Uzmanları Fatih Bice ve Selman Ardıç tarafından uygulamalı olarak personele tanıtıldı.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Kur'an öğrenmenin ve öğretmenin önemine değinerek hafızlık eğitimi süreçlerinin sağlıklı bir şekilde planlanması ve yürütülmesi hakkında bilgilendirmede bulundu.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım ise İl Müftülüğünün eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aktararak katılımcılara teşekkür etti.

Seminer, Kur’an kursu öğreticilerinin Hafızlık Eğitimi Takip Sistemiyle ilgili soruların cevaplanmasıyla son buldu.

- Hafızlık Kur’an kursları ve proje okullarına ziyaret

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Erzurum'da örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi okulları Sıddık Tivnikli Erkek ve Raif Azak Kız Hafız İmam Hatip Ortaokulu Kur’an Kursları ile Yenişehir Kız ve Aziziye Erkek Kuran Kurslarını ziyaret etti. 

Ziyaretlerde öğrencilerle sohbet ederek yakından ilgilenen Yılmaz, Kur'an Kursu yöneticileri,  öğreticileri ve proje okulları müdürleriyle Kur'an-ı Kerim’i yüzünden okuma ve Hafızlık süreçleriyle ilgili istişarelerde bulundu. 

Öğretici ve öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Yılmaz, hafızlık eğitimindeki gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı Kur'an Kursu Öğreticilerine teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan