Erzurum'da Türkiye Diyanet Vakfı (TDVKadınAile ve Gençlik Kolları çalışmaları tanıtım toplantısı yapıldı.

TDV Kadın, Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Fatma Haral Efe’nin katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında TDV Kadın ve Gençlik  Kolları’nın yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çalışmalar tanıtıldı.

Ayasofya-i  Kebir Camii Şerifi İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda, açış konuşması yapan Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Türkiye Diyanet Vakfı’nın dünyanın önde gelen iyilik hareketlerinden biri olduğunu, yapılan çalışmalar ve üretilen projelerle iyiliğin gerek yurt içinde gerek yurt dışında  dünyanın dört bir  yanına ulaştırıldığını, gönüllü iyilik erleri ile bu iyilik hareketinin daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini ifade etti. Yıldırım, Erzurum’da kurulan kadın ve gençlik kollarının da daha önce yapılan çalışmalarla birlikte yapacağı çalışmalarla bu iyilik hareketine  önemli katkılar sunacağına olan inancının tam olduğunu belirtti. 

Toplantıda konuşan Efe, "Bizler TDV’nin iyilik yoluna sevdalı yolcuları ile yeryüzünde iyiliğin hakim olacağı anlayışıyla, vaktini, emeğini, kazancını, tecrübesini ve yeteneğini vakf ederek Kadın Aile ve Gençlik çalışmalarını yürüten birimiz. Bazen iyilik heybemize boyalarımızı ve hediyelerimizi alarak bir çocuğun kalbine dokunduk. Bazen de bir büyüğümüzün evine misafir olduk temizliğine, sakal tıraşına ve alışverişine yardım ettik. Büyüğümüze Hürmet Ömrümüze Bereket’ diyerek dualarını almaya talip olduk." dedi.

- Gençler geleceğimizdir

Efe, "Gençler geleceğimizdir.' dedik ve KAGEM’deki çalışmalarımızla gençlerimizi alanında uzman yüzlerce akademisyen ve sanatkarlar ile buluşturduk. Sanat atölyelerimizi kurarak duygu dünyalarına dokunmaya gayret ettik.

‘Gönül Kütüphanemiz’ dedik ve kitaplar geleceğe köprü olsun diye Anadolu’muzun çeşitli şehirlerinde okul kütüphaneleri kurduk. Sevimli can dostlarımızı da unutmadık. Gönüllülerimiz ile beraber hayvan barınakları ziyaretlerinde bulunduk. Bazen kedi ve köpekler için barınaklar; bazen de kuşlarımıza yuvalar yaptık.‘1 İyilik 1 Fidan’ Projesini başlatarak hayırseverlerimizin bağışları ile onlarca şehrimizde bir yıl içerisinde 357 bin fidanı toprakla buluşturarak geleceğe nefes olduk. Ülkemizin ciğerleri yanarken profesyonel ekibimiz başta olmak üzere; kadın ve genç gönüllülerimizle beraber gerek orman yangınlarını söndürme çalışmalarında, gerekse de temel ihtiyaçlarını karşılamada bölge halkının yanında olduk. ‘İlmek İlmek İyilik ve Kış Bayramı’ projemizle 45 bin atkı, bere eldiven bot ve montu çocuklarımıza hediye ettik. ‘Hayata Başlarken’ Projesi ile evlilik sürecine girmiş genç kızlarımız ve yeni doğan bebeklerimiz için gönüllü ve bağışçılarımızın himayesinde bohçalar hazırladık. Ramazan ayı boyunca kıymetli hayırseverlerimizin bağışları ile iyilik atölyeleri iftar organizasyonu kapsamında; öğrenciler, yetimler ve ihtiyaç sahipleri olmak üzere toplam 1200 kişiyi iftar sofralarımızda ağırlamanın mutluluğunu yaşadık." ifadelerini kullandı.

Gönül coğrafyasındaki mazlumları unutmadıklarını belirten Efe, şunları kaydetti:

"Gönül coğrafyamızdaki mazlumları unutmadık, onların yaralarına merhem olmak için daima çalıştık. Eğitim, insani yardım vb. faaliyetleri yürüttüğümüz 149 ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda gönüllü ve bağışçılarımızın desteği ile kız öğrencilerinin eğitimine katkı sağlanması, hafızlık kurslarının desteklenmesi, Kur’an-ı Kerim’e ulaşımın gerçekleşmesi, yetimhanelerin ve eğitim kurumlarının açılması hususunda özverili bir çalışma yürütmekteyiz. Devletimizin himayesindeki çocuklarımız için sanat, hayatlarına köprü olsun istedik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliği ile Çocuk Evleri ve ÇODEM’lerde misafir olan çocuklarımıza sanat atölyeleri düzenleyerek yaşama dair umutlarına katkı sağladık.

TDV Kadın Kolları olarak; ülkemizin her bir bölgesindeki teşkilatlarımızla daha çok insana dokunmak için heyecan duyuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz her bir faaliyetle geleceğe dair nasıl daha güzel izler bırakabiliriz düşüncesiyle dertleniyor ve şimdiden bizimle bu yola eşlik edecek nice iyilik sevdalısı bireylerin hayalini kuruyoruz. Biliyoruz ki; bir çocuğun gönlüne dokununca gelecek, bir kadının gönlüne dokununca aile, bir aileye dokununca da dünyamız değişecek. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum." 

Tanıtım toplantısının ardından Kur’an kursu öğreticileri ile bir araya gelen Fatma Haral Efe, burada da  TDV Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yurt içinde ve yurt dışında yürütülen çalışmaların tanıtıldığı bir sunum yaptı.

Programa Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın eşi Makbule Yıldırım, İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut ve Kur'an Kursu Öğreticileri katıldı. 

Öte yandan İl Müftülüğü tarafından organize edilen “huzur dersleri” programına katılan Fatma Haral Efe, Türkiye Diyanet Vakfının yurtiçi ve yurtdışı çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan