Oltu İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Oltu Şubesi, İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na 16 adet briket ev bağışladı.

İdlib’de savaş mağduru aileler için TDV tarafından inşa edilen "İyilik Konutları" kapsamında İlçe Müftülüğünce başlatılan yardım kampanyasına Oltu halkı büyük bir ilgi gösterdi.

TDV tarafından, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" temasıyla yürütülen "İyilik Konutları" projesine destek olmak adına Oltu'da yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden İlçe Müftüsü Sinan Cansever, yardım kampanyası kapsamında 16 briket ev bedelinin Oltu Müftülüğü din görevlileri ve hayırseverlerin desteği ile toplandığını kaydetti.

Müftü Cansever, "Türkiye Diyanet Vakfımız dünyanın dört bir köşesinde mazlum ve mağdurların destekçisi olarak milletimizin eli olmaya devam ediyor." dedi.  

Kampanyaya destek olan hayırseverlere ve kampanyaya sahip çıkan din görevlilerine teşekkür eden Cansever, “Ümit ediyorum ki halkımızın uzak diyarlardaki masum yavrulara, gözü yaşlı annelere ve beli bükülmüş dedelere iyilik katkısı devam edecektir. Bizler tarih boyunca olduğu gibi bugün de yarın da millet olarak iyilerin yanında yer almaya devam edeceğiz. Yüce Rabbimiz milletimizi bu şuur ve idrakten ayırmasın." ifadelerini kullandı. 

Editör: Mehmet Çalışkan