Palandöken İlçe Müftülüğü, Diyanet Gençlik merkezlerinde yürüttüğü sosyal ve kültürel içerikli faaliyetlerle gençleri geleceğe hazırlıyor.

Bu kapsamda Yıldız Camii Gençlik Merkezi'nde gençler için ‘izcilik’ eğitimi düzenlendi.

İlçede yürütülen gençlik faaliyetleri hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Palandöken İlçe Müftüsü Abdulhalim Acar, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye İzcilik Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında izcilik eğitimi alan din görevlilerinin gençlik merkezlerinde izcilik eğitimi vermeye başladığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, "her bir din görevlisinin en az 10 gence ulaşması" isteğini hatırlatan Müftü Acar, “Başkanlığımızca yürütülen ‘Gençliğe Değer’ projesi kapsamında faaliyetlerimize devam ediyoruz. Milli ve manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

İlçede 5 adet Diyanet Gençlik merkezinin faaliyet gösterdiğini belirten Acar, Yıldız Camii Diyanet Gençlik Merkezi'nde 4 yıldır sürdürülen izcilik eğitimlerinin salgın nedeniyle çevrimiçi ortama taşındığını kaydetti.

İzcilik eğitimleri ile gençlik çalışmalarına farklı bir soluk getirdiklerini kaydeden Yıldız Camii Diyanet Gençlik Merkezi Sorumlusu Fatma Pekmez ise “Gençlik faaliyetlerimizi izcilikle bütünleştirdik. Çocuklarımıza izciliğin; dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı olmaksızın, politik olmayan, herkese açık, kuralları belli, gönüllülük esasına dayalı bir eğitim sistemi olduğunu, amacının; milli ve manevi değerlerini bilen, iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmek olduğunu, temel prensibinin ise Allah’a, vatana, kendine ve başkalarına karşı vazifelerini yerine getirmek olduğunu öğrettik.” diye konuştu. 

“Görevleri Yap, Puanları Kap” sloganıyla ödüllü programlar düzenlediklerini belirten Pekmez, “Yarıyıl talilerinde iki gecelik izci kampları, pandemiden dolayı son bir yıldır çevrimiçi iftar programları ve kamp programları düzenlemek suretiyle izciliğin irfan, feraset, zarafet, nezaket, asalet, ilim, liyakat, adalet, iz bırakmak, maharet, kardeşlik ve dostluk olduğunu aktarırken; yine oba ruhuyla takım halinde ve en önemlisi bir arada ve tek vücut halinde hareket edebilmeyi öğreten bir üniformalı eğitim sistemiyle, çocuklarımızı ve geleceğimizi daha ileri seviyelere taşımak istiyoruz.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan