Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve İl Milli Eğitim müdür yardımcıları ile birlikte Erzurum İl Müftülüğüne ziyarette bulundu.

Genel Müdür Yılmaz ve beraberindeki heyeti, İl Müftü Vekili Cahit Küçükyıldız karşıladı.

Ziyarette, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde sürdürülen çalışmalar değerlendirildi.

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte ve uyum içinde çalışan iki kurum olduğunu, eğitimde iş birliği protokolleriyle de bu uyumlu birlikteliğin devam ettiğini söyledi.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Protokolü”nün, bu iki önemli kurum adına eğitim açısından atılmış önemli bir adım olduğunu kaydeden Yılmaz, söz konusu projenin 2019-2020 eğitim öğretim döneminde özellikle Erzurum’da Sıddık Tivnikli İmam Hatip Ortaokulu’nda başlatılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğünün, hafızlık protokolü kapsamında örgün eğitimle birlikte hafızlık projesinin başarıya ulaşması için tam bir işbirliği halinde çalışmalar yapacaklarına olan inancının tam olduğunu ifade etti.

İl Müftü Vekili Cahit Küçükyıldız ise Din Öğretimi Genel Müdürü ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmaların protokol kapsamında iş birliği ve uyum içinde devam edeceğini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan