Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan “Evliliğe İlk Adım” seminerleri, yeni evlenen ve evlilik hazırlığında olan çiftlerin katılımıyla ülke genelinde çevirimi olarak devam ediyor.

Bu kapsamda Oltu İlçe Müftülüğü tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak düzenlenen seminerde, katılımcılara; “Aile İçi İletişim”, “Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun”, “Nikâh ve Sorumlulukları”, “Evlilikle Büyüyen Ailem”, “Ailede İffet ve Mahremiyet”, “Çocukla Şenlenen Yuvalar”, “Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı” ile “Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik” konularında bilgi verildi.

Dört hafta boyunca devam eden seminer sonunda düzenlenen törende konuşan İlçe Müftüsü Sinan Cansever, bir kurum olarak ailenin fert ve toplum hayatındaki önemine değinerek şöyle konuştu:

“Problemsiz aile yoktur, ama problemlerini sağlıklı bir iletişimle çözebilen ve çözemeyen aileler vardır. Dolayısıyla seminerlerde dile getirilen hususlar, 'temeli Allah’ın emri, Peygamberin kavli' ile kurulan yuvaların problemlerini çözmede birer ölçü ve anahtardır. Allah’ın lutfettiği ülfet ve muhabbeti merhamet harcıyla karmak, hak ve sorumluluk dengesini kurmak, elimizde olmayanların hasretini çekmek yerine var olanın kıymetini bilmek ve birbirimize emanet bilinciyle sahip çıkmak, iki çift gözün bir ömür boyu mutlulukla tek bir noktaya bakmaları için yetecektir. Yeter ki aramızdaki saygı, güven ve adalet duygusu zedelenmesin.”

Seminere katılan çiftler ise "seminer programının kendilerine birçok şeyin değerini yeniden hatırlattığını ve farkındalık noktasında kendilerine çok farklı pencereler araladığını" ifade ederek Diyanet İşleri Başkanlığına ve Oltu Müftülüğüne teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Sinan Cansever, seminere katılanlara “Katılım Belgesi” ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan