Erzurum ili Karayazı İlçe Müftülüğünce düzenlenen Yeniköy Mahalle Camii Açılış Programına; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İlçe Müftüsü Halis Benli, kurum amirleri, din görevlileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Program Karayazı Merkez Eski Camii İmam Hatibi Serhat Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

İlçe Müftüsü Halis Benli, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Her biri şehadet parmağı gibi yükselen minareler günde beş kez bulunduğu yerin Müslümanlığını, müminliğini dağlara taşlara haykırır"

“Beytullahın, Kâbe’nin şubeleri olan camiler; bir şehrin, bir beldenin, bir ülkenin kalbidir, ruhudur. Her biri şehadet parmağı gibi yükselen minareler, günde beş kez, bulunduğu yerin Müslümanlığını, müminliğini dağlara taşlara haykırır. Camiler birliğe, dirliğe, diriliğe beraberliğe ve neticede dünya ahiret saadetine davet eder. Kurtuluş camide, cemaattedir. Kurtulanlar, felaha erenler, hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılanlar, iyilik ve takvada yardımlaşanlar, birbirinin derdiyle dertlenenler, ıslah edenler, onaranlar, her daim hakkı savunup hakka hizmet edenler ve birbirini yalnız Allah için sevenlerdir. Yıkmak kolay, yapmak zordur. Asil ve köklü medeniyetimiz her zaman zor olanı fakat iyi olanı tercih etmiş, yıkıcı değil hep yapıcı olmuş, ilhamını Kur’an ve sünnetten alarak ammenin menfaatine olacak nice nice şaheserler, camiler hastaneler okullar, müesseseler inşa etmiştir. Gönül mimarlarımız da durmamış, nice kimselerin gönlünün Kur’an ve sünnet şifasıyla deva bulmasına vesile olmuşlardır. Sevgili Peygamberimiz de: 'Kim, Allah’ın rızasını dileyerek bir mescid bina ederse, Allah da onun için cennette bir saray hazırlar.' buyurmaktadır."

Yapılan konuşmaların ardından Yeniköy Mahalle Camii dualarla ibadete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan