Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirlerin ardından, Palandöken İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Palandöken Şubesi, sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.

Koronavirüsün neden olduğu yaraları sarmaya çalışan din görevlileri, Palandöken Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Palandöken Şubesi iş birliğince hazırlanan yardım kolilerini, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Din görevlilerinin yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşabilmek adına çalmadık kapı bırakmadığını belirten İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan,  "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına da destek verildiğine dikkati çekerek koronavirüsle mücadelede yürütülen çalışmaları şu sözlerle dile getirdi:

"Türkiye Diyanet Vakfı, gerek yurt içinde gerek yurt dışında her daim yardıma muhtaç olanlara umut olmaya devam etmektedir. Bizler de koronavirüsle mücadele çerçevesinde din görevlilerimizle ve TDV Palandöken Şubemizin imkânlarıyla halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Vefa Sosyal Destek ekiplerine araç ve personel desteği sağlayarak; evde maaş ödemesi, ihtiyacı olan ailelere para yardımı ve evden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması şeklindeki hizmetlerimize devam etmekteyiz. Tüm personelimizle gerek sosyal medya üzerinden gerek diğer iletişim araçlarını kullanarak bu salgın hastalığın olumsuz etkilerini bertaraf etmek üzere çalışmaktayız. Bu hususta bu hizmeti birlikte yürüttüğümüz canla başla çalışan tüm fedakâr ve vefakâr din görevlilerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında Rabbimden kolaylıklar diliyorum. Bu zorlu süreçte halkımızın yanındayız, inşallah hep birlikte dayanışma içinde bu sıkıntılı günlerin üstesinden geleceğimize inanıyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan