Erzurum İl Müftülüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği programa İl Müftü Vekili Osman Yazıcı, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Yazıcı, personel ve halk katıldı.

Program, Üniversite Cami İmam Hatibi Menduh Karslı’nın Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından İl Müftü Vekili Osman Yazıcı  “15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz” başlıklı konuşmasında ülkemizin çok elim bir olaydan, Yüce Allah’ın yardımı ve necip milletimizin vatanı uğruna topyekûn verdiği destansı bir mücadele ile kurtulduğunu, bunun için Yüce Allah’a şükretmemiz gerektiğini ifade etti. FETÖ, DAEŞ, PKK ve bunlar gibi din istismarı üzerinden ülkemiz üzerinde hain emellerini gerçekleştirmek ve vatanımızı kaosa sürüklemek isteyen terör yapılanmalarına karşı uyanık olunması gerektiğini, birlik ve beraberliğimize gölge düşürecek tüm söz ve davranışlardan sakınmak gerektiğini ifade ederek din görevlilerine, halkın sahih dini bilgiye ulaşması noktasında bir bilinç oluşturma hususunda çok ciddi görevler düştüğünü belirtti. İl Müftü Vekili; Yüce Allah’ın bir daha milletimize böyle acı bir tecrübe yaşatmaması, vatanımızı, milletimizi, devletimizi ve bayrağımızı her türlü kötülükten muhafaza etmesi temennisiyle konuşmasını tamamladı.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Yazıcı ise konuşmasında, terör örgütlerinin ne tür saiklerle hareket ettiklerini, hangi argümanları kullandıklarını ve örgütlerine militan kazandırmak için hangi yollara başvurduklarını anlattı. Özellikle de bütün terör örgütlerinin öncelikle din istismarı üzerinden halkın samimi dini duygularını sömürerek militan kazandıklarını; sonrasında ise aynı dini duyguları yok ederek dininden, kültüründen, ailesinden tamamen uzaklaştırdıklarını ifade etti. Bu sebeple bu terör örgütlerine karşı kurumlar arası tam bir işbirliği içinde hep birlikte verilen bir mücadele ile başarılı olunabileceğini; ayrıca din görevlilerine bu konuda hayati görevler düştüğünü belirterek konuşmasını sonlandırdı.   

Editör: Mehmet Çalışkan