Erzincan’ın Tercan ilçesinde devlet ricali ve halk, “İyilik Sofrası”nda Buluştu

Erzincan Tercan İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı İlçe Şube Başkanlığı organizasyonu ile kurulan “İyilik Sofrası”nda, devlet-halk birlikteliğinin en güzel örneği sergilendi.

Ramazan ayının rahmet ve bereket ikliminde, Türkiye Diyanet Vakfının, “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” sloganıyla başlattığı iyilik hareketleri ve geleneksel hale gelen iftar sofralarının bir devamı olarak devlet-millet birlikteliğinin sağlanması, ihtiyaç sahiplerinin, kimsesizlerin yüzünün güldürülmesi ve mübarek ayın gönüllere şifâlar sunmasına vesile olması amacıyla Türkiye’nin dört bir tarafında “İyilik Sofraları” kurulmaya devam ediliyor.

Bu kapsamda Tercan ilçesinde organize edilen ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, “Ramazan ve İnfak” temalı protokol konuşmaları yapıldı.

İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin’in yaptığı duanın ardından akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı, hep birlikte iftar yapıldı.

Birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla organize edilen “İyilik Sofrası” programına katılan toplumun her kesiminden katılımcılar, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek ayrıldılar.

Tercan İlçesi Öğretmenevi bahçesinde hazırlanan programa Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, İlçe Kaymakamı Kürşad Karaca, İlçe Belediye Başkanı Lokman Gültekin, Cumhuriyet Savcıları Meryem Seda Bütün, Egemen Keleş, Hâkim Oğuzhan Altunsoy, İlçe Jand. Bl. Kom. Yzb. Ercan Bozkurt, Emniyet Amiri Gazi Gökbudak, Garnizon Komutanı İbrahim Boya, belde belediye başkanları, daire amirleri, okul müdürleri, şehit aileleri, Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri, aileleri ile birlikte kanaat önderleri, STK temsilcileri, emekli din görevlileri, 2019 yılında hacca gidecek olan hacı adayları, merkez camilerinde mukabele müdavimi 150 kişilik cami cemaati, Müftülükçe değişik tarihlerde düzenlenen “40 Hadis Ezberleme" ve "Çanakkale Şehitlerine Şiirini Ezberleme" yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile Müftülük personeli olmak üzere üç yüzün üzerinde davetli katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan