Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Erzincan Müftülüğüne bağlı Dedepaşa Erkek Kuran kursunu ziyaret ederek hafız öğrenciler ve kursiyerlerle İlim ve Hikmet’in İslam’daki önemi hakkında sohbet etti.

Alıcı, sohbetinde tüm müminler için belirlenen ilahi hedeflerin gayet açık olduğunu belirtti, hakkı izhar batılı izale. La ilahe illlah: Allah rızası – ilai kelimetullah’ın anlamı da budur.  

Sonsuz Varlığa kul olan bir müminin fani insanlara özgürlük bahşedeceğini açıklayan Prof. Alıcı, Cenab-ı Hakk’ı ikinci plana attığımız her şeyin her durumun insan için puta dönüşebilme tehlikesinden bahsetti. 

Öğrencilere bu noktada en önemli tavsiyenin mütefekkir Nurettin Topçu’nun, "Menfaat yaşamak, ahlak ise yaşatmak ister. Bir arada barınamazlar” ifadesi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Alıcı, öğrencilere Kur’an ile hemhal olup onu hayatlarında daima yaşamaları ve başka insanlara da yaşatmalarını tavsiye ederek, hayat boyu başarılı olmak için mükemmel bir yabancı dil öğrenmelerini, bilginin en büyük güç olduğunu bilmelerini, hayat boyu ilim aşkını asla kaybetmemelerini tavsiye etti.

Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alıcı, bizler ilim açısından kendimizden aşağıdakiler için Öğretmen, kendimizden yukarıda olanların öğrencisi olmalıyız, her şeyi Allah rızası için yapmalıyız. dedi.
Alıcı sözlerini: Allahın rızasından başka bir şeyi işlerimize karıştırmayalım, irfanımızı medeniyetimiz üzerine çalışmalar yapalım. Yaratıcının 3 kitabını; "İnsanı, kainatı ve Kur'an-ı" birlikte ve bir bütün halinde okumamız gerekir. 

Gençliğin En Büyük Sorunu
Gençliğin en büyük sorununun 3 büyük boşluk olduğunu bilmemiz gerekir; boş zaman, boş zihin, boş kalp. Alıcı, Müslümanların bu dünyanın tüm insanlarına karşı muallim olmakla görevlendirildiğini açıklayarak İslam ümmetinin tüm insanlara rehberlik yapmak üzere bizzat Allah ve Resulü (s.a.v) tarafından vazifelendirildiğini belirtti.

Vefa…
Dekan Prof. Dr. Alıcı,  son olarak öğrencilere ailelerine karşı vefalı olmalarını, onları yetiştiren öğretmenlerine karşı, bu vatan için millet için bayrak için ezan için toprağa düşmüş aziz şehitlerimize karşı vefalı olmalarını özellikle elest bezminde Allah’a karşı verilen kulluk sözüne karşı vefalı olmalarını tavsiye etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan