Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası sinevizyonunun gösteriminin ardından, emekli din görevlileri adına Emekli İmam Hatip Ahmet Kaya kürsüye gelerek haftanın öneminden, din hizmetinin asalet ve hassasiyetinden bahisle, haftayı tebrik eden bir selamlama konuşması yaptı.

İlçe Müftüleri adına Refahiye İlçe Müftüsü Mahmut Bektaş’ın konuşmalarını müteakip Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy kürsüye gelerek “Din görevlileri ve camilerin önemi ve belediyenin cami hizmetlerine verdiği katkıdan” bahsetti.

İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin: “Camiler ve Din Hizmetlerine Adanmış Ömürler” ana temasını ele alırken insanlığın cami merkezli bir yerleşimle dünya hayatına başladığını, genel geçer kabulün aksine ilk insanların cahil olmadığını, zamanla insanların cehalete saptığı ve ‘tevhid’ inancını terk ettiğini, bütün peygamberlerin bir medeniyet projesinin neticesi olduğunu, Hz. İbrahim, Hz. Süleyman ve Hz. Muhammed (s.a.s.)’in de cami merkezli bir medeniyet kurduklarını ifade ettikten sonra İslam medeniyetinin temel dinamikleri üzerinde durdu.

Konuşmasına “Din Hizmetlerine Adanan Ömürler”le devam eden Müftü Çetin, Hz. Muhammed (s.a.s.) ve sahabenin bu alanda öncülük yaptıkları, bugün din hizmeti sunanların bu şuur ve bilinçle hareket etmesi gerektiğini, modern dönemlerin problemleri ve çözüm önerileriyle konuşmasına devam etti.

Program, plaket takdimi ve tasavvuf musikisi konseriyle sona erdi.

Konferansa Vali Yardımcısı Mehmet Şerif Olçaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, İlçe müftüleri, daire amirleri, basın mensupları, müftülük personeli, cami görevlileri, Kur’an kursu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan