Ülkemiz genelinde yürütülen kampanya kapsamında görüşlerini ifade eden Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin: “Bilindiği üzere bugün Yemen’de dünyanın gözleri önünde büyük bir açlık, yoksulluk ve sefalet dramı yaşanmaktadır. Çocuklar, anne ve babalarını kaybederek hem öksüz, hem yetim kalıyorlar. Dünyanın bir yarısının uzaya füze gönderdiği, uzayda yaşam kurmaya çalıştığı, diğer bir yarısının obezite ile mücadele ettiği bir asırda, ümmet coğrafyasının bir çok bölgesinde çocukların açlıktan ölmesini kabul etmek mümkün değildir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) da bir yetim idi. Bilinmelidir ki Yemen olsun, ümmet coğrafyasının mazlum ve mağdur herhangi başka bir coğrafyası olsun, insanlar yaptıkları bağış ve yardımlarla hem oradaki mazlum ve mağdur kardeşini hem de Peygamber Efendimizi sevindirmekte, böylelikle Allâh’ın rızasına erişebilmektedir. İnşallah Peygamber Efendimiz aleyhissalâtu vesselâm da âhirette yardım eli her gönüllüyü “ümmetimdir” diye yanına alarak sevindirecektir. Bu anlamda ilimizde 4-6 yaş grubu çocuklarımızdan, üniversite gençlerimize kadar her bir duyarlı vatandaşımız, kampanyamıza büyük destek vermiştir. Bu desteklerinden dolayı ilimizdeki her bir yardımsıver vatandaşımıza, gençlerimize, çocuklarımıza teşekkürü bir borç biliriz.” dedi.

İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin'in verdiği bilgiye göre Erzincan'da, 07-28 Aralık 2018 tarihleri arasında “Yemen’e Sessiz Kalma” kampanyası kapsamında il ve ilçelerde toplam 282.416,80 ₺ nakdi yardım toplandı. Yemen için yardımlar halen periyodik aralıklarla da devam ediyor. Bugüne kadar toplanan nakdi yardımlar, TDV Erzincan Şubesi aracılığıyla Yemen'e gönderildi.

Editör: Mehmet Çalışkan