Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Vekaletle Kurban Kesimi Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Erzincan İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Tanıtım Toplantısına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları, Erzincan ve İlçelerdeki görev yapan din görevlileri katıldı. 

Açılış konuşması yapan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, “Halkımıza dini konularda rehberlik etmek ve dinin doğru anlaşılıp hayata geçirilmesi hususunda insanımızı aydınlatma görev ve misyonuyla vazifelendirilmiş bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, dinle ilgili bütün alanlarda olduğu gibi kurban ibadeti konusunda da öncülük yapmaktadır. Özellikle Vekâlet Yoluyla Kurban konusunda 1980’lerin sonlarından itibaren bu güne kadar yaptığı çalışmalarla halkımızın güvenini kazanarak, her geçen yıl gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hem kurban kesim ve dağıtım alanlarını genişletmiş, hem de kesilen kurban sayılarını artırarak aziz milletimizle gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz arasında gönül köprülerinin oluşmasına katkı sağlamıştır. Bu yüce gönüllülük özellikle yaşadığı ülkelerde azınlık konumunda olan müslümanlara ümit ve güç vermiştir. İslam kardeşliğinin hatırlanması ve hayata geçirilmesinde paylaşma ve yardımlaşmanın önemi hepimizce malumdur. Başkanlığımızın bu çalışmalarına Can Erzincan’ın saygı değer canları her geçen yıl katlanan sayılarla destek vermiştir. Bu yıl 2017 yılı rakamlarının da katlanarak sayının binleri aşmasını umut etmekteyiz. dedi.

Müftü Çetin, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ile Sayın Meclis Başkanımız Binali YILDIRIM olmak üzere, üst düzey devlet ricali ve sivil toplum temsilcisinin katkı verdiği ‘Kardeşlik Kampanyası’nın ilimiz ve bölgemizdeki tanıtımına hemşehrimiz Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Dr. Burhan İŞLİYEN Hocamızın görevlendirilmesi, bizim için hem onur vesilesi olmuştur hem de bize güç vermiştir. Bu vesileyle saygıdeğer Hocamıza hoş geldiniz diyor, Cenab-ı Allah’tan kampanyamızda planladığımız hedeflere ulaşmamızda bizi muvaffak kılmasını niyaz ediyorum.” diyerek konuşmalarını tamamladı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan