Erzincan Pîr-i Sâmi Kur’an Kursu ve İlim Araştırma Merkezi’nde, il protokolü yanı sıra vatandaşlar  “İyilik Sofrası”nda buluştular.

Yapılan Kur’an tilavetinin ardından kurulan iftar sofrası öncesi, kısa bir değerlendirme konuşması yapan Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığımız; dünyanın farklı coğrafyalarında kurduğu iftar sofralarıyla, başlattığı iyilik hareketleri ve yürüttüğü hayrî hizmetlerle, ümmet dayanışmasına katkı sağladığına, özellikle ramazan ayının infâk ve paylaşma ayı olduğuna vurgu yaparak dünyanın iyilikle ayakta kalabileceğini ve insanı ancak iyiliğin, infâkın yaşatabileceğini söyledi. Müftü Çetin konuşmasında:

"İyilik Sofrası’ adı altında buluştuğumuz bu  iftar soframıza katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. Dünya coğrafyasında mazlumların umut ışığı haline gelen Türkiye’nin, bütün hayır kurumlarıyla ve özellikle Diyanet Vakfı aracılığıyla başlattığı hizmet ve faaliyetlerle yoksullara, ezilmişlere, zulüm ve baskı altında hayat sürdürmeye çalışan mazlum milletlere zulümle mücadelede güç vermektedir.” dedi.

Düzenlenen programda kısa bir değerlendirme konuşması yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; ramazanın rahmet, bereket ve dayanışma boyutuna dikkat çekerek toplumun farklı kesimlerinin buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olduğunu vurguladı, devlet-millet bütünleşmesinin ehemmiyetine dikkatleri çekti. Bu anlamda ramazan ayının birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmanın en çok yaşandığı hayırlı aylardan birisi olduğunu, ramazan ayının herkese huzur, barış, sağlık dolu güzel günler getirmesini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

İftar buluşması öncesinde, 2019 yılı Şubat ayında açılışı gerçekleştirilen ve hizmete başlayan Pîr-i Sami Kur’an Kursu ve İlim Araştırma Merkezi, il protokü ve halkla birlikte gezildi. Ziyaret esnasında Müftü Çetin tarafından merkez hakkında davetlilere bilgi verildi.

Düzenlenen programa; Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Org. İsmail Serdal Savaş, Garnizon Komutanı 3. Ordu Kur. Bşk. Ve Grn. Kom. Tuğg. Ali Ekiyor, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hasan Aksoylu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, Sosyal Yard. Ve Day. Vakfı Yönetimi, STK temsilcileri, fakir vatandaşlar, sevgi evleri öğrencileri, engelli vatandaşlar, huzurevinden, üniversite öğrencilerinden bir grup, şehit ve gazi yakınları, göçmenlerden bir grup temsilci, ilçe müftüleri, esnaf ve bazı iş insanları, TDV Erzincan Şube Yönetimi katıldı.

Haber:

Şeref İŞLİYEN / Erzincan İl Müftülüğü / Basın Sorumlusu

Editör: Mehmet Çalışkan