Sosyal mesafe kuralına riayet edilerek mevcut şartlarla, daire personeliyle bir araya gelen Burhan Çakır'a cübbesini Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen giydirdi.

Tercan İlçe Müftüsü Hacı Eşref Gökçe’nin yapmış olduğu duanın akabinde Erzincan’daki görevine başlayan Müftü Burhan Çakır, “Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar ve ümmeti olmakla şerefyâb olduğumuz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’e sonsuz salât ve selâm olsun.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde uzun yıllar değişik kademelerde görev yaptıktan sonra Cumhurbaşkanlığının 08.04.2020 tarihli 2020/115 Kararnamesi ile uhdeme tevdi edilmiş olan Erzincan İl Müftülüğü görevine 07.07.2020 tarihi itibariyle başlamış bulunuyorum. Bu önemli ve mesuliyeti çok ağır, ancak şerefi çok büyük olan bu göreve şahsımı layık gören, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocama, devlet büyüklerimize ve bana güven duyan herkese en kalbî şükranlarımı arz ederim.

Öncelikle sorumluluğu ağır, şerefi yüce olan bu görevimin tarihî İpek Yolu üzerinde kurulan ve birçok kadim medeniyete ev sahipliği yapmış olan aynı zamanda şehrin manevi mimarlarından Terzibaba ve Nakşibendi Şeyhi Pir-i Sami Hazretleri gibi birçok gönül erlerinin medfûn bulunduğu Erzincan ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Yüce Rabbimizden en büyük dua ve niyazım, Erzincan’ımıza hizmet ederken yardım ve desteğini üzerimizden eksik etmemesi, bizi istikametinden ayırmaması, daima sevdiği ve hoşnut olduğu hayırlı ve verimli çalışmalar yaparak rızasını kazanabilmeye bizi muvaffak kılmasıdır.

Bu ulvi görevi yürütürken Diyanet İşleri Başkanlığımızın bize verdiği görev ve yetkiler çerçevesinde toplumun her kesimini kucaklayacak ve kuşatacak bir din hizmeti vermeye gayret edeceğiz. Din hizmetini yürütürken hizmetlerimizin temelinde sevgi, saygı, tevazu, istişare, paylaşma, şeffaflık ve dürüstlük ön planda olacaktır. Hizmetlerimizi yürütürken riya, gösteriş, kibir ve enaniyetten uzak, temeli ihlas ve samimiyete dayalı yalnızca Allah'ın (CC) rızasını gözeterek, tüm kamu kurum ve kuruluşları, Erzincan’ımızın çeşitli vakıf, dernek, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve din gönüllüsü kardeşlerimizle istişare içerisinde olacağız. Bu ulvi görevi yürütürken merkezden en ücra köşedeki mahalleye ve köylere varıncaya kadar din hizmetini bir ibadet anlayışı içerisinde, zaman mefhumu gözetmeksizin gece gündüz koşturan vefakâr, cefakâr her kademedeki daire personelimiz, din gönüllüsü kardeşlerimiz ve siz Erzincan’lı kardeşlerimizle birlikte başaracağız.

Bugüne kadar Erzincan’ımıza güzel hizmetlerde bulunmuş bizden önceki müftülerimize teşekkür ediyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da Rabbimden sağlık, sıhhat, afiyet, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni görevimin ülkemiz, milletimiz, Erzincan’ımız için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyor, Erzincan’lı kardeşlerimin hayır dualarını ve desteklerini bekliyorum.”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen de şunları kaydetti:

Kıymetli arkadaşlar, burası bizim evimiz. Yaklaşık sekiz yıl evvel aynı günlerde ayrıldığımız ve bugün bir vesile ile cübbe giydirme töreni ile kendilerine bu ulvi makamın lâyık görülmesi dolayısıyla refâkat etmekten ötürü Cenâb-ı Hakk’a hamd ediyorum.

Müftümüzle birlikte, bütün arkadaşlara hayırlı hizmetler yapabilmeyi Mevlâ Teâlâ nasip eylesin. Biz, Burhan Çakır hocamla yıllar önce farklı ilçelerde meslektaş olarak birlikte çalışmıştık. O dönem itibariyle Erzincan’ı tanıyor olması da tecrübî anlamda kendileri için bir avantaj olacaktır. Birlikte Kur’an Kursu hizmetlerinde, 4-6 yaş grubu hizmetlerinde, irşâd hizmetlerinde bulunduk. Biz bazen binayı, taşı-toprağı insandan çok önemsiyoruz. Oysa ki öyle değil… Efendimiz (s.a.s.)’ın “Ey Kâbe! Sen ne güzelsin, ne güzel kokun var, Hak katında ne büyük saygınlığın var. Ama Allah’a yemin olsun ki, bir mü’minin saygınlığı, O’nun katında senden çok daha değerlidir, büyüktür.” buyuruyor. Bu anlamda Rabbin rızasını kazandıracak işlere ağırlık vermek gerekiyor.

Aslolan insandır. İnsanı merkeze alarak, bir gönlün kırılmasını, dağların yıkılmasından çok daha büyük ve tehlikeli görerek hizmet üretebilmeyi, rızasını kazanacak işler yapabilmeyi, hocamızın da riyasetinde her birimize nasip eylesin. Allah kendilerini ve sizleri mahcup etmesin. Pişmanlık duyacak işler yapmadan, bizleri verdiği emanetlere sahip çıkıp, bizden sonra gelecek olanlara taşıyabilmeyi nasip eylesin. Tekrar hayırlı ve mübarek olsun” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan