Kursların başlaması dolayısıyla Ergenekon Mahallesi Tekinler Kur’an Kursu'nun bahçesinde konuşan İl Müftü vekili Mahmut Bektaş, öğrencilerin yaz tatili münasebetiyle Kur'an, cami, dostluk ve kardeşlikle buluştukları bir gün olduğunu, bu bakımdan son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Bektaş; “sevgili çocuklar! Ben de ilk Kur’an-ı Kerim’i camide Yaz Kur’an Kurslarında öğrendim, yani sizin yaşlarınızdayken, yaz Kur’an Kursları başladığında cami hocasına gittim ve o cami hocamız bana ilk Kur ’an’ı öğretti. O yüzden yaz Kur’an kursları çok önemli… Hem temel dini bilgilerin alınması açısından hem de Kur ’an’ın öğrenilmesi açısından… O nedenle sizler okula giderken dersleri önemsiyorsunuz ya, sizler de yaz Kur’an kurslarında da inşallah Kur’an öğretimini, temel dini bilgilerini önemseyeceksiniz tamam mı? Şimdi önemseyeceğiz ki, bu bilgilerin ilerideki hayatımızda çok önemi olacak… Şimdi çocuklar, öncelikli olarak yaz Kur’an kursumuz hayırlara vesile olsun diyorum. Türkiye geneli bu Pazartesi gününden itibaren bütün eğitim öğretim yapan okullarımıza giden çocuklarımız, kız ve erkek çocuklarımızla hem camilerimizde hem de Kur’an kurslarımızda yaz okulu kurslarımız başladı. Tabi yaz Kur’an kurslarımız her şeyin ötesinde camiye daha önceden gelmeyen var mı, camiye girmeyen var mı? Hepiniz girdiniz ama girmeyen çocuklarımız varsa camiye getirmek, camiyi sevdirmek, caminin minberini kürsüsünü mihrabını öğretmek, sonra o camiyle ve dinimizle alakalı bilgiler vermek ama her şeyin ötesinde camiyi ve dinimizi sevdirmektir. Yani camiyi sevdirmek, dinimizi sevdirmek bizim amacımız, esas gayemiz ve dinimizi sevdirerek öğretmektir amacımız…

Bektaş, çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak, "Onlar bize Allah'ın verdiği birer emanetlerdir. Bu emanetleri ebediyete nasıl hazırlayabiliriz? İşte bunun derdinde ve çabasındayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız bunun çalışmalarını yapıyor. 4-6 yaş grubundaki öğrencilerinden ilk, ortaokul ve lise çağına kadar bütün öğrencilerimizi Kur'an ve ibadetle buluşturmak için programlar yapıyor. Buradaki merasim de bu kapsamda özendirme, motivasyon sağlama amaçlıdır. Çocuklarımız bu Kur'an kursunda önce insan olmayı, iyi bir Müslüman olmayı, sevgiyi, saygıyı, iletişimi öğrenecekler. İnsan olmanın insana yüklediği başkalarına tahammülü ve başkalarının hakk ve hukukuna saygı göstermeyi öğrenecekler." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından tiyatro sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibi, çeşitli oyun ve etkinliklerle çocukları eğlendirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan