35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda alınan tavsiye kararları çerçevesinde; Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen hizmetlerin değerlendirilmesi, hizmetlerde verimliliğin artırılması, metot ve ilke birliğinin sağlanması ve toplantı gündeminde yer alan konular hakkında bilgi paylaşımında bulunulması amacıyla bölge illerinin il müftüleri ve ilahiyat fakültelerinin dekanlarının katılımıyla Erzincan’da “Gençlik Çalışmaları, Manevi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetlerinin Yürütülmesi” konulu istişare toplantısı düzenlendi.

Gençlik Koordinatörleri ve Gençlik Çalışmaları, Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri'nin ele alındığı istişare toplantısı, 22 Haziran 2019 Cumartesi günü Pîr-i Sâmi Kur’an Kursu ve İlim Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantı, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın başkanlığında; Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Muş ve Van İl Müftüleri, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ve Bayburt, Erzincan, Kars İlahiyat Fakültelerinin Dekanlarının katılımıyla gerçekleşti.

21 Haziran Cuma günü Erzincan’a gelen Kars Müftüsü Yusuf Eviş, cuma namazı öncesi Cami-i Kebir’de vaaz etti.

Program için Erzincan’a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Yaşar Çuhadar ise Boyacılar Camii'nde verdiği Kur’an ziyafetinin ardından Kur’an kursları yararına kurulan hayır pazarı açılışında Kur’an-ı Kerim okudu.

Gerçekleştirilen Gençlik Koordinatörleri ve Gençlik Çalışmaları Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri İstişare Toplantısı neticesinde hazırlanan rapor, Diyanet İşleri Başkanlığına gönderildi.

Editör: Mehmet Çalışkan