Erzincan’da, Erzincan Müftülüğü ve Belediye Başkanlığı iş birliğinde, ramazan ayı boyunca her hafta perşembe akşamları çeşitli etkinlik ve gösteriler düzenleniyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz perşembe akşamı düzenlenen programa Vali Ali Arslantaş, İl Müftü Vekili Mahmut Bektaş, Belediye Başkan Vekili Metin Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Cezaevi Vaizi Mehmet Aydoğan’ın “israf” temalı sunumu ile devam etti. Aydoğan, ramazan ayının birlik ve beraberliğe vesile olduğuna işaret etti; “Erzincan birliğin, beraberliğin, kardeşliğin şehridir.” İfadelerini kullandı. Cezaevi Vaizi Aydoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

“Bu şehir Anadolu’nun küçültülmüş halidir. Bizler bu topraklarda asırlardır Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle barış ve kardeşlik içinde yaşıyoruz. Ancak bugün bu kardeşliği, bu birliği bölmek parçalamak isteyenler var ve bizler buna asla müsaade etmeyeceğiz. Şimdi dünyanın, İslâm coğrafyasının birçok noktasında kan, gözyaşı ve zulüm var, adaletsizlik var, çile var. Müslüman dünyasının çözüm üretmesi gereken onlarca gündemi var. Bu meselelere dikkat çekmek ve ramazan ayını maneviyatına uygun programlarla ihya etmek üzere sizlerle buluşmaya devam edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl ramazan temasını “israf olmasın” başlığıyla duyurdu. Bizler de bu tema çerçevesinde, ülkemizi ve dünyamızı kasıp kavuran israf ekonomisinin dur durak bilmeyen seyrini endişe ile izlerken, bir bilinç oluşturma adına alınması gereken tedbirleri ve bu konudaki teşviklerimizi nasıl yürütmemiz gerektiğini konuşacağız.”

Program, Erzincan Müftülüğü İlahi ve Kaside Grubunun seslendirdiği ilahiler, kasideler, şiirler ve deyişlerle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan