Komisyon başkanlığını Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ramazan Aran’ın yaptığı yarışmada, Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Faima İsrafilova, Çayırlı İlçe Müftüsü Özel Cömert, Müftülüğümüz Kur’an Kursu Öğreticisi Kübra Aydemir Cantekin, komisyon üyeleri olarak görev aldı.

Programın başlamasıyla bir konuşma yapan Erzincan  Müftüsü Mehmet Emin Çetin; “Kur’an’ı öğrenme, öğretme hususunda başarılarını ispat etmiş öğreticilerimizin Kur’an’ı okuma ve anlamı konusunda yarışmaları, Cenab-ı Allah’ın hayırda yarışınız mesajını uygulamanın bir izdüşümü olduğunu düşünüyorum, bütün yarışmacılara başarılar diliyorum” dedi.

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasına Erzincan, Erzurum ve Ağrı’da görev yapan Kur’an Kursu Öğreticileri yarışmacı olarak katıldı.

Yarışmada bölge birinciliğini Erzurum müftülüğüne bağlı kız Kur’an Kursu öğreticisi Hamide Çalık kazanırken, ikinciliği Erzincan Kavakyolu Beldesi Kız Kur’an kursu öğreticisi Zehra Arslan, üçüncülüğü ise Ağrı ili Kur’an Kursu Öğreticisi Nejla Aydın kazandı.

Yarışmanın tamamlanmasının ardından müftülük tarafından yarışmacılara altın ve kitap gibi çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan